Početna » Pozicija3 » Đoković prelomio – ne igra u Parizu!

Đoković prelomio – ne igra u Parizu!

Najbolji teniser svih vremena neće igrati na mastersu u Parizu. Kako nezvanično saznaje „Sportklub“, Đoković neće braniti titulu u „Bersiju“, a to skoro izvesno znači da neće igrati ni na ATP finalu u Torinu, čak i ako po plasmanu bude među osam najboljih.

Đoković je igrao u finalu turnira u Šangaju, a potom je igrao i na egzibicionom turniru u Rijadu, gde je rekao da još nije siguran da li će nastupiti na poslednjem mastersu u sezoni.

Masters u Parizu na programu je od 28. oktobra do 3. novembra. Pariz Masters, jedan od najprestižnijih teniskih turnira u svetu, održava se svake godine kao deo ATP tura. Ovaj turnir, poznat i pod nazivom „Rolex Paris Masters”, poslednji je od devet Masters 1000 turnira u sezoni i predstavlja završnu etapu pre završnog ATP finala. Održava se u dvorani „Accor Arena“ u pariskom kvartu Bersi, koja svojom modernom infrastrukturom i odličnom atmosferom privlači vrhunske igrače i ljubitelje tenisa iz celog sveta.

Turnir u Parizu ima bogatu istoriju koja datira još od 1986. godine, i od tada je bio poprište nekih od najuzbudljivijih mečeva i neverovatnih obrata u teniskom svetu. Vremenom je postao mesto gde se prelama sezona i gde mnogi teniseri dobijaju poslednju šansu za plasman na završni turnir godine. Zbog toga, pored svoje prestižnosti, turnir u Parizu nosi dodatnu dramatiku i tenziju, jer mnogi igrači ulaze sa velikom motivacijom i visokim ulozima.

Kao poslednji turnir sezone na tvrdoj podlozi u dvorani, Pariz Masters predstavlja jedinstven izazov za tenisere. S obzirom na to da se održava u jesenjim mesecima, igrači su umorni od duge sezone, što turniru dodaje dodatnu nepredvidivost. Mnogi favoriti su tokom godina imali problema sa povredama ili nedostatkom energije, dok su neki manje poznati teniseri uspevali da naprave iznenađenja i ostvare svoj najveći uspeh upravo u Bersiju.

U Parizu su do sada trijumfovali neki od najvećih teniskih šampiona, uključujući Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Andrea Agasija. Đoković je posebno dominirao na ovom turniru, osvajajući titulu više puta, čime je potvrdio svoju sposobnost da održi visok nivo igre čak i na kraju naporne sezone. Međutim, turnir je takođe bio svedok senzacionalnih pobeda manje poznatih igrača, poput Karena Hačanova, koji je 2018. godine šokirao teniski svet osvojivši svoj prvi Masters.

Pored individualne borbe igrača za titulu, Pariz Masters je posebno interesantan zbog uticaja na ATP listu i plasmane za završni turnir sezone. Često se dešava da se upravo u Parizu rešava ko će se naći u elitnoj osmorci koja učestvuje na ATP finalu. Ovo dodaje dodatnu dimenziju turniru, jer se, osim za titulu, igra i za presudne bodove koji mogu promeniti teniske karijere.

Sa svojom kombinacijom vrhunskog tenisa, istorije i dramatičnih momenta, Pariz Masters ostaje jedan od najuzbudljivijih turnira u kalendaru. Bez obzira na to da li će novi šampion biti neko od velikana tenisa ili će se pojaviti novo ime, ovaj turnir uvek nudi nezaboravnu tenisku akciju i predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje sporta

Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.