Početna » Sport » Nikola Milenković utišao kritičare: Doživljava najlepše trenutke svoje karijere u Notingem Forestu

Srpski kapiten igra sjajno u najjačoj ligi Evrope

Nikola Milenković utišao kritičare: Doživljava najlepše trenutke svoje karijere u Notingem Forestu

Odlazak srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića iz Fjorentine u Notingem Forest proteklog leta mnogi nisu okarakterisali kao dobar potez. Sumnje kako će se stameni defanzivac snaći u Premijer ligi otklonjene su za svega nekoliko utakmica elitnog fudbalskog takmičenja.

Brza prilagodba i pohvale

Milenković je praktično od starta upao u tim Nuna Espirita Santa. Sjajnim partijama je doprineo da se o njemu pišu hvalospevi – kao, u uostalom, i o kompletnoj odbrani Foresta – a mnogi ga vide i kao jednu od najvećih „krađa“ letnjeg prelaznog roka.

Finansijski aspekt transfera

Notingem je platio Milenkovića, za današnje uslove, tričavih 14.300.000 evra. I u njemu dobio predvodnika jedne od najčvršćih defanziva u Premijer ligi. Dovoljno čvrste da sačuva gol čak i protiv Liverpula na Enfildu (0:1).

Najbolji štoperski tandem lige

Bleki zajedno sa Muriljom predstava drugi najbolji štoperski tandem u ligi, o čemu svedoči i sledeći podatak: samo je vodeći Liverpul primio manje golova od Šumara u dosadašnjih sedam kola.

Statistička dominacija

Mreža Redsa se zatresla samo dva puta, a Notingemova šest. Isto toliko pogodaka primio je Arsenal, dok su gore defanzive Njukaslova, Sitijeva, Čelsijeva, Totenhemova, Junajtedova… Iste one koje čine mnogo, mnogo skuplji fudbaleri od Blekija.

Kao nagrada za izvrsna izdanja stiglo je i proglašenje za najboljeg igrača Foresta u mesecu septembru.

Tu se, međutim, nije zaustavio. Sjajan meč je odigrao i u nedelju protiv Čelsija na Stamford Bridžu (1:1).

Dobre vesti za srpsku reprezentaciju

Sjajne vesti i za našu reprezentaciju. Kapiten je u životnoj formi i kao takav će mnogo doprineti Srbiji već u mečevi sa Švajcarskom i Španijom u predstojećim mečevima Lige nacija.

Izvor: Sportal.rs

Pripremila redakcija Kompas info
Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.