Почетна » Економија » Амазон отпушта стотине радника

Због потребе за унапређењем одређених области

Амазон отпушта стотине радника

Одељење за рачунарство у облаку компаније Амазон отпушта стотине запослених у својим технолошким, продајним и маркетиншким јединицама.

„Идентификовано је неколико циљаних области организације које треба унапредити како би се наставио фокус на кључне стратешке области за које вјерујемо да ће пружити максималан утицај. Нисмо олако донели ове одлуке и посвећени смо подршци запосленима док прелазе на нове улоге у Амазону и шире“, рекао је портпарол Amazon Web Services.

Успорен раст продаје

Уносна AWS јединица биљежи успоравање раста продаје у посљедњим кварталима пошто су компаније смањиле своју потрошњу у облаку због растућих каматних стопа. Руководиоци Амазона изразили су одређени оптимизам у фебруару када су рекли да тржиште поново почиње да показује знаке убрзања.

До смањења запослених у AWS технолошком тиму дошло је након што је Амазон рекао да ће уклонити системе плаћања без благајне у својим Fresh продавницама у Сједињеним Америчким Државама.

AWS јединица укључује тимове који надгледају технологију без благајника под називом Just Walk Out, као и Dash паметна колица и Amazon One технологију плаћања засновану на длану. Тим за технологију продавница је премештен из Амазонове малопродајне групе и спојен са одјељењем за рачунарство у облаку 2022. године.

Извор: Seebiz

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.