Početna » Geoanalitika » Laburisti na meti optužbi zbog podrške Kamali Haris: Trampova kampanja zahteva istragu

Da li Laburisti nezakonito pomažu demokratama?

Laburisti na meti optužbi zbog podrške Kamali Haris: Trampova kampanja zahteva istragu

Stranka Laburisti, koja je trenutno na vlasti u Velikoj Britaniji, poslala je 100 volontera u SAD kako bi pomogli Demokratskoj stranci, odnosno njihovoj kandidatkinji Kamali Haris, u predizbornoj kampanji.

Stranka Laburista u Velikoj Britaniji
Foto: CNBC / Stranka Laburista u Velikoj Britaniji

Objava na Linkedinu izaziva pažnju

Na Linkedinu je objavljeno da je 100 volontera iz Londona otišlo u Vašington, a biće raspoređeni u svim saveznim državama u kojima Haris ima skupove i predizborne događaje.

Trampova kampanja traži istragu

Iz Trampove kampanje su zatražili „hitnu istragu“ povodom sporne objave na Linkedinu, rekavši kako se radi o „uticanju na izbore.“

Laburisti negiraju optužbe o finansiranju

Laburisti su naveli da ne plaćaju nikakve troškove svojih članova koji su otišli u SAD, ali kampanja Donalda Trampa ističe da to nije istina, već da se krše američki zakoni o finansiranju tokom predizbornog perioda.

Kampanja Donalda Trampa
Foto: Campaign Legal Center

Reakcija britanske vlade

Vlada Velike Britanije prethodno je insistirala da su aktivisti stranke volonteri u Sjedinjenim Američkim Državama na ličnoj osnovi i da njihova pomoć ne predstavlja stavove vlade ove države.

Izvor: klix.ba

Pripremila redakcija Kompas info
Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.