Početna » Kultura » Objavljen roman „Džesi i ja“ Vladimira Kolarića

Objavljen roman „Džesi i ja“ Vladimira Kolarića

U izdanju Presinga objavljen je roman DŽESI I JA Vladimira Kolarića.

Roman prati onlajn prijateljstvo srpskog pisca sa dvojicom Amerikanaca, manekenom i filmskim rediteljem, koje vodi ka ideji o snimanju zajedničkog filma, ali i ka potrazi sve trojice za svojim istinskim likom, za nečim što će ih izbaviti od zaglavljenosti sopstvenih života. Na tom putovanju suočiće se sa mnogim tajnama, o sebi samima i o svetu, od kojih su neke užasne, a neke potencijalno oslobađajuće. I pred svakim od njih otvoriće se nove perspektive ljubavi, za koje ranije kao da nisu bili spremni.

DŽESI I JA je knjiga koja priziva Novi Holivud i njujorški filmski andergraund, noar, on the road poetiku, pop-art, ali sadrži i ozbiljne elemente fantastike i horora. U romanu se prepliću spoljašnji i unutrašnji svetovi, stvarnost i iluzija, san i java, a sve je usmereno ka duhovnoj potrazi i samospoznaji, uz važno mesto koje zauzima prep. Sofronije Saharov i njegovo svedočenje o iskustvu nestvorene svetlosti. To je i roman o Americi, našem odnosu prema njom i nama samima u tom odnosu.

Vladimir Kolarić je pisac, teoretičar umetnosti i prevodilac autor zbirki pripovedaka Lutalice (2006), Rat ljubavi i druge priče (2007), Tajna purpurnih zora (2020), Priznanja i sećanja (2023), Svi vole mornare (2023) i romana Avanture pobednika (2021), Filip od zlata (2021) i Doktor Metuzalem (2022).

Roman se može nabaviti preko sajta izdavača (https://www.presing.org/%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%9b-%d1%9f%d0%b5%d1%81%d0%b8-%d0%b8-%d1%98%d0%b0/?fbclid=IwY2xjawGGz6xleHRuA2FlbQIxMAABHVX1JHmoKtouj87vcfNCIn41RsZQGzYjdRfbsjvL5QJ0zu5HXS8v3-G3Rg_aem_wn8dHsOsCOoXCzsoK1kzCw ), a uskoro će biti dostupan i u knjižarama i na drugim prodajnim mestima na internetu.

Knjiga, Kolarić
Knjiga, Kolarić

Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.