Почетна » Друштво » Сајам туризма у Београду — велики попусти и уживање у путовању

Сајам туризма у Београду — велики попусти и уживање у путовању

На 45. Међународном сајму туризма у Београду, који је одржан од 22. до 25. фебруара на Београдском сајму, промовисане су домаће и иностране туристичке дестинације и атракције под слоганом „Авантура почиње овде“. Земља партнер овогодишњег сајма је Република Грчка .

Свечаном церемонијом на Београдском сајму, ова најзначајнија туристичка манифестација у региону, официјелно је отворена. Грчка министарка туризма, Олга Кефалогиани, изразила је значај пријатељства између два народа, укорењеног у заједничкој историји, културним везама и борби за слободу.

Сајам туризма пружа прилику земљама и учесницима да не само промовишу своју туристичку понуду, већ и да комуницирају, сарађују, стварају партнерства и граде јаке односе. Ова манифестација је срж туризма.

На 45. Међународном сајму туризма у Београду који траје од 22. до 25. фебруара. Пронађите идеално место за вас, вашу породицу и пријатеље у најбогатијој, најразличитијој и најсадржајнијој понуди на Балкану.

Међу излагачима Туристичке организације Србије су Министарство туризма и омладине, Скијалишта Србије, Завод за заштиту природе, Природњачки центар Свилајнац и Агенција за безбедност саобраћаја

45. сајам туризма
45. сајам туризма

Наступ Туристичке организације Београда биће у знаку предстојеће изложбе ЕXПО 2027, када ће директор Миодраг Поповић потписати протокол о промотивној сарадњи између ЕXПО 2027 и ове организације и састати се са представницима туристичких организација из Измира, ради проширења туристичке сарадње са Турском.

Очекују вас фантастични попусти до 40% на све аранжмане и палета од преко 25 дестинација до којих се стиже директним чартер летовима. Уз специјалне сајамске понуде од 40% попуста, до краја месеца, важе и додатни сајамски попусти од 5% уз уплату резервације од само 50 евра и још додатних 7% уколико аранжман уплатите у целости. Такође, с обзиром да је преко 500 хотелијера са различитих дестинација наш гост на овогодишњем сајму, на већ постојеће попусте у току сајамских дана, они дају и додатне попусте за резервације у њиховим хотелима.

Што се тиче препорука за лето то је између осталог, увек прелепа Грчка. Поред грчких острва до којих вас водимо директним летовима имамо и континенталну Грчку као и могућност путовања сопственим превозом уз одличне попусте за све резервације до краја фебруара. Уколико волите шмек оријента, пустиње и подводни свет Црвеног мора, размислите о Хургади, Шарм ел Шеику, а од ове године и ексклузивном летовалишту Ел Гоуни у Египту. Изврсни хотели, одлична услуга и још боље цене чекају вас у тој афричкој земљи.

Сајам
Сајам

Од прошле године, након 10 година у понуди је и Тунис, место које је оправдало очекивања свих наших гостију током прошле године. Пешчане плаже, сјајни хотели, богата историја и култура чекају вас у Тунису. Са друге стране, Егејска и Анталијска регија Турске и њена летовалишта, екслузивне понуде, луксузни хотели, понуда за свакога и одличне цене за породице, увек су прави избор.

Земља која је одувек прави избор током целе године је Италија. Од прошле године, поред Kатаније на Сицилији, Kонтики уводи и летњу дестинацију Палермо са познатим летовалиштима Ћефалу, Kампофелиће и Мондело. Ове године, акценат је и на Kипру који је током целе године права летња дестинација. Све већи број престижних хотела мами госте у ексклузивна летовалишта Аја Напа, Протарас и Лимасол.

Откријте лепоте Италије, најзнаменитија места уз комбинацију авионског и аутобуског превоза по невероватној цени. Поред Италије, ту су и нестварне европске туре попут Андалузијске, Баскијске, Португалске, Шкотске туре као и организована путовања у Соренту, Малти, Мадриду као и многим другим престоницама до којих је организован директан авионски превоз. А ако желите егзотику у пролећно време, предлажемо Дубаи, Малдиве, Сејшеле или Доминикану. Што се тиче региона, очекује вас најшира понуда за Црну Гору, Хрватску и Бугарску. Радно време сајма биће од 22. до 24. фебруара од 10 до 19 часова, а у недељу 25. фебруара од 10 до 18 часова.

Извор: Блиц, Курир, РТС, Сајам, Ин4С

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.