Почетна » Култура » Александар Ћирић награђен на фестивалу документарног филма у Индији

Александар Ћирић награђен на фестивалу документарног филма у Индији

Документарни филм „Зоран“ је прича о авангардном уметнику, скулптору Зорану Мојсилову, који ствара у САД, а пореклом је из пиротског села Власи

Дописник Танјуга из Пирота Александар Ћирић награђен је на међународном фестивалу документарног филма у Индији „Хималајан интернешенел филм фестивал“ (Himalayan International Film Festival), док је његов документарац о авангардном уметнику Зорану Мојсилову добио специјалну награду жирија за најбољи интернационални филм.

Документарни филм „Зоран“ је прича о авангардном уметнику, скулптору Зорану Мојсилову, који ствара у САД, а пореклом је из пиротског села Власи.

Овај филм, према речима аутора Ћирића, који потписује режију, сценарио, камеру и монтажу, већ се налази у најужој конкуренцији на престижном фестивалу документарног филма у Кливленду, у САД, али и на бројним домаћим и европским фестивалима документарног филма.

Награда
Награда

Недавно је на још једном фестивалу у Индији „Ситанавасал интернешенел филм фестивал“, (Sittannavasal International Film Fest) Ћирић освојио награду за најбољи европски кратки документарни филм.

Ћирић је вишеструко награђиван за своје документарне филмове и фотографије на међународним фестивалима.

Његове фотографије са Старе планине и фотографије старих заната из пиротског краја и Србије чувају, између осталог, и у руском државном музеју фотографије.

Извор: РТ Балкан

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.