Почетна » Слободна зона » Мачкама из Русије забрањено учешће на светским такмичењима

Мачкама из Русије забрањено учешће на светским такмичењима

Међународна федерација узгајивача мачака одлучила је да због ситуације у Украјини забрани учешће мачкама из Русије на међународним такмичењима.

Мачке чији су власници Руси или се узгајају у Русији, неће моћи да учествују на изложбама и такмичењима Међународне федерације узгајивача мачака (ФИФе), а неће моћи ни да се региструју у књизи педигреа те организације.

„Шокирани и ужаснути“, какко наводе у саопштењу, што је „војска Руске Федерације извршила инвазију на Републику Украјину и започела рат“ и „што украјински одгајивачи мачака очајнички покушавају да се побрину за своје мачке и друге животиње у овим тешким околностима“, одлучили су и да мачке које припадају излагачима који живе у Русији не смеју да се пријаве на било коју изложбу ФИФе ван Русије, без обзира у којој организацији ови излагачи имају своје чланство.

Ограничење ће трајати најмање до 31. маја, а биће ревидирано по потреби.

„Извршни одбор шокиран је и ужаснут тиме што је војска Руске Федерације извршила инвазију на Украјину и започела рат. Многи невини људи изгубили су живот, многи су рањени или су приморани да напусте своје домове”, наводи се у објашњењу ове организације због чега су уведене санкције руским мачкама, преноси Спутњик.

Како се додаје, ФИФе ће организовати донације како би помогли узгајивачима мачака у Украјини.

ФИФе је међународна организација са седиштем у Паризу и чини је 41 члан из 39 земаља Европе, Азије и Јужне Америке. Сваке године организује више од 700 догађаја, на којима укупно буде изложено 200.000 мачака.

Извор: Восток

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.