Почетна » Економија » Бесповратна средства за развој сеоског туризма

Ко може да се пријави за 24.000 евра подстицаја

Бесповратна средства за развој сеоског туризма

Влада Србије је усвојила Уредбу о условима, начину доделе и коришћења средстава подстицаја за развој и унапређење руралног туризма, којом се по први пут за ову намену бесповратно додељује 150 милиона динара.

Министарство туризма и омладине расписало је јавни позив за подношење захтева за доделу средстава подстицаја за развој сеоског туризма, који ће бити отворен до 15. априла.

Право на доделу средстава имају сеоска туристичка домаћинства, салаши и етно куће евидентирани у информационом систему Е-туриста за доградњу и додатно опремање постојећих угоститељских објеката за смештај.

Максимална висина подстицаја по пројекту је 2,9 милиона динара, односно око 24.000 евра, уз обавезу сопственог учешћа у износу од десет одсто укупне вредности инвестиције.

Министарство подсећа да је Влада Србије усвојила Уредбу о условима, начину доделе и коришћења средстава подстицаја за развој и унапређење руралног туризма, којом се по први пут за ову намену бесповратно додељује 150 милиона динара.

Циљ је повећање туристичког промета кроз развој руралног туризма, што ће уједно допринети и подстицању равномернијег регионалног и локалног развоја, наводи се у саопштењу министарства.

Јавни позив, као и сви потребни обрасци и инструкције за подношење захтева, објављени су на сајту Министарства туризма и омладине.

Извор: РТ Балкан

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.