Почетна » Геоаналитика » Зашто Трамп није отворио досије о убиству Кенедија

Зашто Трамп није отворио досије о убиству Кенедија

Некадашњи судија Врховног суда Њу Џерсија Ендру Наполитано објаснио је економисти Џефрију Саксу зашто Доналд Трамп није испунио своје обећање да ће објавити у јавности извештаје о убиству бившег америчког председника Џона Фицџералда Кенедија (ЏФК).

Био је то наш последњи разговор, после дешавања на Капитолу 6. јануара, мало пред одлазак Трампа из Беле куће 2021. године. Разговарали смо о помиловањима и превременом отпусту затвореника, желео је да се консултује са мном. И ја сам га питао зашто не уради оно што је обећао, испричао је Наполитано.

Питао ме је: “Шта? Шта сам обећао? Рекао сам му ‘Обећали сте да ћете објавити извештаје о убиству ЏФК-а’.”

“Рекао ми је: Судија, да су вам показали оно што су показали мени, ни ви их не бисте објавили”, рекао је Наполитано и упитао – ко су “они” и шта су му показали.

А онда ми је рекао, наставио је Наполитано, “‘судија, једног дана када будемо разговарали телефоном’, oнда је повисио глас, ‘и када тај разговор не буде слушало 15 особа’, вратио се нормалном тону – ‘тада ћу вам рећи’”…

Убрзо се на Иксу огласио и демократски председнички Роберт Кенеди Млађи, који је више пута оптужио ЦИА за убиство свог стрица.

“Шта је са овим епохалним догађајем у америчкој историји толико шокантан да не верују да америчка јавност зна за њега? Бићу најтранспарентнији председник кога је ова земља икада видела. Заслужујемо да знамо истину”, навео је он.

Извор: РТ Балкан

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.