Почетна » Геоаналитика » Трамп подсетио Американце да Русија увек побеђује

Трамп подсетио Американце да Русија увек побеђује

Бивши амерички председник Доналд Трамп подсетио је Американце да је Русија победила Адолфа Хитлера и Наполеона Бонапарту.

„Победили су Хитлера. Победили су Наполеона. То је ратна машина, огромна земља“, рекао је Трамп својим присталицама, преноси Фокс њуз.
Бивши амерички лидер истакао је да савезници Вашингтона у Европи треба да повећају издатке за одбрану, разлика са САД сада износи 150 милијарди долара.
Говорећи о америчком председнику Џозефу Бајдену, он је истакао да он својом политиком уништава земљу. Како је истакао, Бајденова администрација, уместо што пружа помоћ „земљама које мрзе“ Сједињене Државе, требало би да се позабави безбедношћу америчке границе.

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да изјаву руског лидера Владимира Путина о томе ко је бољи за Москву од двојице кандидата за председника САД, доживљава као комплимент.

Подсетимо, Путин је у интервјуу новинару Павелу Зарубину рекао да Русији више одговара Бајден јер је искуснији и предвидљивији.

„То је комплимент. Многи ц́е рец́и да је то лоше, а уопште није тако – то је добро“, рекао је он пред присталицама у Чарлстону у Јужној Kаролини.

Kако је објаснио, њему је пошло за руком да заустави „Северни ток 2“. Трамп такође сматра да Русији више одговара Бајден јер ц́е он „дати све, па и Украјину, као поклон“.

„Једини председник од последњих пет који ништа није дао Русији је Доналд Трамп“, рекао је он.

Извор: Спутњик, Факти,

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.