Почетна » Компас » Александра Кекић — „Сви за Космет“

Александра Кекић — „Сви за Космет“

Хуманитарна организација “Сви за Космет” је настала као независна асоцијација студената која је основана у Београду 2008. године. Њен циљ је да пружи материјалну и моралну помоћ српском народу, Народним кухињама и православним светињама на Косову и Метохији. Трагични догађаји су показали да нашем народу треба подршка због опстанка свих нас. Организација редовно организује хуманитарно-поклоничка путовања у јужну српску покрајину, као и празничне акције, поделу пакетића и хуманитарне догађаје “Играј за Космет”. „Сви за Космет“ такође има постављене донаторске кутије широм Србије, кроз које се може допринети њеним активностима. Пред почетак сваке школске године, организација прикупља школски прибор за децу из српских енклава на Косову и Метохији. Организација је добила велики број захвалница и награда, укључујући и грамату Епархије рашко-призренске.

Сви заинтересовани акцији се могу прикључити донирањем слаткиша, играчака и новца за прављење празничних пакетића за малишане.
Детаљне информације о пунктовима на којима се волонтерима организације „Сви за Космет“ могу предати поклони, као и инструкције за све врсте електронских донација, могу се наћи ОВДЕ.

Од 2008. године, организација организује редовна хуманитарно-поклоничка путовања на Косово и Метохију, обухватајући путовања од марта до новембра викендом, као и празничне акције са акцентом на поделу пакетића, и хуманитарне догађаје као што је „Играј за Космет“.

Организација је постала позната и по акцијама прикупљања школског прибора пред почетак школске године за малишане из српских енклава на Косову и Метохији. Поред тога, редовно организују наменске акције током којих окупљају хиљаде донатора.

Хуманитарна организација Сви за Космет такође је инициративу „Играј за Космет“ која је успешно обухватила турнире у различитим спортовима, прикупљајући новчану помоћ за српске породице и светиње на Косову и Метохији.

Од посебног значаја је и њихова акција путем хуманитарног СМС броја 4030 у сарадњи са оператерима МТС, Теленор и А1. Путем овог броја, грађани могу донирати средства која се утроше искључиво на помоћ сиромашнима на Косову и Метохији.

Позивамо вас да укуцате 1 и пошаљете поруку на 4030, чиме ћете донирати 100 динара, уз урачунат ПДВ.

У преко 100 одлазака, организација је помогла великом броју породица и институција на Косову и Метохији, уручујући помоћ у виду новчаних средстава, хране, хигијенских и медицинских потребшина, обуће и гардеробе. Такође, омогућили су плаћање лекарских прегледа, операција, плаћање дугова за струју, обнову кућа и манастира, школа и библиотека, како би подржали свакодневни живот српског народа на Косову и Метохији.

Погледајте нашу емисију са Александром из „Сви за Космет“:

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.