Почетна » Геоаналитика » Саудијски престолонаследник: Блиски Исток ће заузети место Европе – то је мој рат

Саудијски престолонаследник: Блиски Исток ће заузети место Европе – то је мој рат

* „Мислим да ће Блиски Исток постати нова Европа. Краљевина Саудијска Арабија ће бити веома другачија у наредних пет година.И Бахреин ће бити потпуно другачији, Кувајт такође. Чак и Катар…“

САУДИЈСКИ принц престолонаследник Мухамед бин Салман објавио својеврсни рат Европи, обећавајући да ће Блиски Исток заузети њено место у свету.

„Мислим да ће Блиски Исток постати нова Европа. Краљевина Саудијска Арабија ће бити веома другачија у наредних пет година. Бахреин ће бити потпуно другачији, Кувајт такође. Чак и Катар, упркос нашим разликама са њим, има јаку економију и биће потпуно другачији у наредних пет година. Исто важи за Уједињене Арапске Емирате, Оман, Либан, Јордан, Египат и Ирак.

– Ако успемо да у наредних пет година урадимо све што смо замислили, многе земље ће нас пратити. А следећа глобална ренесанса у наредних 30 година догодиће се, ако Бог да, на Блиском Истоку“.

Саудијац се није устручавао ни да дода:

„Ово је саудијски рат. Ово је мој рат, који схватам лично. Не желим да умрем пре него што видим Блиски Исток на челу света“.

Ни да закључки: „Верујем да ће овај циљ бити остварен 100 одсто“.

Факти

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.