Почетна » Геоаналитика » САД и Немачка желе да Украјина уђе у преговоре са Русијом

Рат у Украјини

САД и Немачка желе да Украјина уђе у преговоре са Русијом

СJЕДИЊЕНЕ Државе и Немачка желе да смање снабдевање Кијева оружјем на ниво неопходан за одбрамбено држање фронта како би приморали украјинског председника Владимира Зеленског на преговоре – објавио је Bild.

Колумниста овог немачког дневног листа Јулиан Репке, који је познат по својим проукрајинским ставовима, наведену тврдњу је приписао својим изворима у влади Олафа Шолца.

Додатно је навео и нагласио:

„Западни савезници Украјине желе да Зеленског доведу у стратешки повољан положај за преговоре о суверенитету и територијалном интегритету. Бела кућа и канцеларија координирају ово питање“.

Репке тврди да амерички председник Џо Бајден и немачки канцелар не желе директно да убеђују Зеленског у потребу преговора. Уместо тога, обојица желе да званични Кијев подстакну на то свођењем војних испорука на количине довољне само за одржавање тренутних позиција на фронтовима.

„Сам Зеленски мора да схвати да се рат не може наставити. Без икаквих спољних захтева. Он се својом вољом мора обратити свом народу и објаснити му да су преговори неопходни“.

Репке, заправо, и ово приписује личности блиској Шолцовој влади.

Шолц је 22. новембра позвао на прекид украјинског сукоба. Апеловао је на руског председника Владимира Путина, који је први пут од почетка специјалне операције учествовао у видео-конференцији шефова држава и влада земаља Г20, да се прекину непријатељства у Украјини.

Путин је учесницима тог скупа, чији је домаћин-организатор, била Индија, рекао да су борбе у Украјини трагедија и да треба размишљати о томе да буду заустављене.

Притом је нагласио да Русија никада није одустала од мировних преговора о Украјини, а да их је Зеленским посебним указом – забранио.

Извор: Факти

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.