Почетна » Друштво » Хуманост на делу: Молер бесплатно кречи болницу у Београду

Хуманост на делу: Молер бесплатно кречи болницу у Београду

Молер Жељко Шутуљић из Љига је пример човека који не мисли само на себе, већ и на друге. Он је поносан отац мале девојчице, која је његова највећа радост. Он је такође човек који има осет за правду и хуманост. Када је чуо за случајеве акушерског насиља у Србији, он је осетио да мора нешто да уради. Он је знао да трудницама треба подршка и пажња, а не занемаривање и злостављање. Зато је одлучио да поклони свој таленат и време Градској болници на Звездари, и да окречи породилиште. Он није тражио никакву накнаду за свој посао, већ је само желео да улепша простор у ком се рађа нови живот. Жељко је показао хуманост каква се данас ретко виђа. Он је своје занатске услуге понудио Градској болници на Звездари, па ће тако у наредним данима комплетно средити зидове на патологији трудноће у овој установи. Пронашао је спонзоре који ће донирати материјал, његов рад биће бесплатан, али потребна му је помоћ и око подова који захтевају приличну обнову.

Жељко је по струци молер, али је као отац свестан кроз шта све једна жена пролази у породилишту. Он каже да је видео фотографије из породилишта широм Србије које су га шокирале и разочарале. Буђ на зидовима, покварене славине у купатилима, испуцале плочице, огуљени подови у собама, разваљени ормарићи поред кревета… Такви услови су недостојни човека, а нарочито недостојни да се у њима дешава рођење новог живота.

Зато је Жељко одлучио да нешто уради по том питању. Он је контактирао Градску болницу Звездара у ком је његова жена требало да се породи и понудио им своју помоћ. Он им је обећао да ће бесплатно окречити и освежити зидове на патологији трудноће, где су смештене жене којима су потребне посебне нега и пажња. Он је такође успео да пронађе спонзоре који су му донирали материјал за тај посао.

Молер Жељко
Молер Жељко

Планирам да продужим своју акцију и на друга оделења у болници, али ми је потребна помоћ и око подова који захтевају приличну обнову. Зато позивам сваког ко може да помогне да ми се придружи у овом хуманом подухвату, закључио је Жељко.

Радови почињу 8. марта, додаје да ће, пак, сачекати да прође државни празник, надајући се да ће му се јавити још фирми и људи који би му се придружили.

Жељко истиче да ће му за кречење породилишта требати око недељу дана, додајући да би волео да његова идеја инспирише и друге да покрену сличне акције.

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.