Почетна » Геоаналитика » Трамп у новембру може добити гласове апсолутне већине Американаца

Трамп у новембру може добити гласове апсолутне већине Американаца

ДОНАЛД Трамп је победио на предизборима републиканаца у држави Њу Хемпшир лако победио Ники Хејли. А пошто је претходно добио сигурну подршку у Ајови, све наредне фазе трке за номинацију Републиканске партије за председника САД за њега ће бити само формалност на путу до крунисања, оценио је британски дневни лист The Guardian.

Много радије би, наравно, објавио да се показало да нема никакве шансе или да ће трка између њега и Хејли бити неизвесна.

Уместо тога, сада је морао да објави:

„Републиканска партија сада припада Трампу. Он по трећи пут постаје њен барјактар, а можда овога пута неће победити захваљујући електорима, већ ће добити већину или чак апсолутну већину гласова народа, што му претходно није пошло за руком“.

The Guardian такође невољно указује да Џо Бајден у својим говорима инсистира да ће на новембарским председничким изборима због Трампа на коцки бити америчка демократија, али те његове мантре немају жељени ефекат у САД. И зато што пречесто игнорише преовлађујуће расположење јавности, укључујући и незадовољство његовом миграционом политиком.

Британски лист, очекивано, није пропустио прилику и да „ували Трампу“:

„Он не крије да му по доласку на власт не би сметало да бар на један дан буде диктатор. А његова изборна база жуди за ауторитарним вођом који би водио земљу. Америку би то требало да плаши, а у стварности тек мањину забрињава могућност да Трамп постане амерички цезар“.

Извор: fakti.rs

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.