Почетна » Друштво » „Toll For All“ — нови систем наплате путарина у региону

Путеви Србије представили платформу која доноси нову еру мобилности у региону

„Toll For All“ — нови систем наплате путарина у региону

   Путеви Србије обавестили су кориснике да заједничка наплата путарине „Open Balkan ETC“ прераста у „Toll For All“ иницијативу и платформу која, како је наведено, доноси нову еру мобилности у нашем региону.

„Након Северне Македоније, где систем већ функционише, стварамо интегрисани систем наплате путарине са Црном Гором, Босном и Херцеговином, Хрватском и Грчком, а радимо како би у будућности и друге земље постале део ове иницијативе“, наведено је у обавештењу Путева Србије.

Foto: Putevi Srbije

„Toll For All“, поред наплате путарине, имаће и нове функционалности, као што су наплата паркинга, туристичких зона и сличних услуга, о чему ће корисници бити благовремено обавештени.

Заједничка ЕНП са БиХ, до јуна и са Хрватском, ЦГ и Грчком

Како је раније најављено, очекује се да 15. априла буде успостављена заједничка интегрисана наплата путарине са Црном Гором, 15. маја са Хрватском, а од 1. јуна са Грчком.

У Влади Србије потписан је Меморандум о интеграцији система за електронску наплату путарине између Србије и Босне и Херцеговине, а до јуна се очекује примена сличних споразума с Хрватском, Црном Гором и Грчком, објавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Foto: Telegraf.rs

С Хрватском је било техничких потешкоћа те је најављивано да ће још до краја прошле године бити успостављена заједничка електронска наплата цестарина, али и то је у међувремену решено.

Возачи из Србије и суседних земаља пролазиће кроз наплатне рампе у обе земље без чекања.

Другим речима, сви који имају српски ТАГ моћи ће и без каквих проблема пролазити кроз рампе на аутопутевима у Хрватској, а они који имају ТАГ Хрватске моћи ће пролазити кроз наплатне рампе у Србији без чекања.

Извор: BizLife, Putevi Srbije

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.