Почетна » Друштво » Отворен Српски културни центар у Книну

Просторије освештао епископ далматински Никодим

Отворен Српски културни центар у Книну

У Книну је свечано отворен Српски културни центар, који би поред дома културе и друштвених догађаја, требао бити и мјесто сусрета људи који имају и требају пуно тога подијелити, а врата ће бити отворена свима.

Овим речима се бројним званицама из јавног живота града на седам река и Шибенско-книнске жупаније обратио председник Српског народног вијећа Милорад Пуповац.

„Срби требају овај простор да би могли његовати културне вриједности које су за њих карактеристичне, а истовремено врата овога центра бит ће отворена за све друге могуће културне доприносе граду, како мањинског тако и припадника већинског народа у овоме граду и жупанији Шибенско-книнској. Као што српска заједница није затворена заједница, и не би хтјела бити, тако ни овај центар неће бити затворен. Ова врата ће бити отворена свима“, поручио је Пуповац.

Више од културног центра

Ово ће бити више од културног центра, у њему ће се одвијати разни друштвени догађаји, и његово отоварање засигурно ће подстаћи повратак живота у стари дио града Книна, казао је кнински градоначелник Маријо Ћаћић, обраћајући се својим суграђанима, свима онима којима ће Српски културни центар бити на услузи.

Он каже да је од самог почетка дао подршку иницијативи за отварање овог Центра.

„Обнављајући ову кућу у старом дијелу града, жељели смо обновити и односе међу људима“, казала је потпредесједница Владе Републике Хрватске Ања Шимпарага.

Културни центри отворени широм Хрватске

Она је додала да је посљедњих дана имала прилику присуствовати отворењу српских културних центара широм Хрватске, од Удбине до Славонског Брода, а сада напокон и у Книну.

Свечаном отварењу Српског културног центра у Книну присуствовали су између осталих Драгана Јецков и Борис Милошевић, замјеници предсједника СНВ-а, те Марко Јелић, шибенско-кнински жупан. Програм су употпунили наступи женског збора Српског културног центра Книн, а епископ далматински Никодим освештао је новоотворене просторе.

Извор: Елта ТВ

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.