Почетна » Економија » Kако се крећу цене квадрата у Србији

Куповина стана

Kако се крећу цене квадрата у Србији

Цена квадрата је током октобра остала релативно стабилна уз благе падове вредности у појединим градовима и општинама у Србија.

Највећа цена квадрата у октобру забележена је у београдској општини Врачар и износила је 3.337 евра, следи центар Београда са ценом од 3.363 евра, затим Нови Београд са просеком од 2.741 евро. Палилула бележи пад цене квадрата од чак 3, 93 процента, те је октобарска цена износила 2.300 евра.

Kвадрат испод 2.000 евра, према сајту Некретнине.рс, регистрован је на Миријеву и коштао је 1.870 евра.

Цена квадрата у другим градовима у Србији

Центар градских локација има увек вишу цену и то је општи, неписани закон на тржишту некретнина. Тако је цена квадрата у срцу Новог Сада у октобру била 2.652 евра, у а највиша цена је била у насељу Грбавица и износила је 2.564 евра, а у Новом насељу 2.119 евра. У Подбари је једино забележен благи пад од око 0,44 одсто.

У Нишу су доста ниже цене квадрата него у Београду и Новом Саду. У булевару Немањића је продат најскупљи квадрат и коштао је 1.650 евра. Следи Дурлан са 1.500, Пантелеј 1.496, док је нишка Палилула забележила цену од 1.496 евра. Последња два дела града су забележила благи процентуални пад цена у односу на прошли месец (-0,27 одсто).

У Kрагујевцу је квадрат у октобру коштао 1.400 евра, док је, на пример, у Панчеву био 1.366 евра, што је за 2,43 одсто нижи тренд него што су изнели претходни подаци сајта Некретнине.рс.

Извор: Б92

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.