Почетна » Наука » Илон Маск је покренуо компанију за развој вештачке интелигенције AI

Илон Маск је покренуо компанију за развој вештачке интелигенције AI

Илон Маск покренуо је дуго најављивани старт уп за развој вештачке интелигенције, представивши тим инжењера с којима жели створити алтернативу Chat GPT .

Старт уп ће водити Маск, главни извршни директор Тесле и власник Твитера, који је неколико пута рекао да би развој вештачке интелигенције требало паузирати и регулирати, преноси Сеебиз.

„Објављујем оснивање @xАИ-ја како бисмо разумели стварност“, објавио је Маск.

У тиму старт упа су Игор Бабушкин, бивши инжењер ДеепМинда, Тонy Ву, који је радио за Гугл,  Сзегедy, истраживач Гуглеа и Грег Јанг, који је радио за Мајкрософт.

Маск је једини директор, а Јаред Бирцхал, управни директор његов породичног уреда, секретар.

Милијардер је у априлу рекао да ће основати Трут ГПТ односно АИ који ће максимално тежити истини не би ли био бољи од  Барда и Бинга.

Генеративни АИ доспио је у средиште позорности након што је ОпенАИ у новембру прошле године покренуо популарни Чет ГПТ, прије Барда и Бинга.

Маскова нова компанија одвојена је од X, али ће уско сарађивати с Твитером, Теслом и другим компанијама.

 

 

 

impulsportal.net

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.