Почетна » Спорт » Ђоковићев рекет најскупљи комад тениске историје

Ђоковићев рекет најскупљи комад тениске историје

Ако је Новак Ђоковић најбољи тенисер у историји (а јесте), онда је и ред да његов рекет буде најскупљи комад тениске меморабилије у историји.

Рекет којим је Новак Ђоковић освојио свој први Ролан Гарос – 2016. године, продат је на аукцији за невероватних 107.482 долара.

Власница рекета, Еби Доерти, којој је, стицајем срећних околности, рекет завршио у рукама тог недељног поподнева у Паризу, решила је да се опрости од комада историје, у замену за сасвим пристојну исплату.

Она је признала да је донела тешку одлуку, али да јој рекет годинама стоји у ормару.

„Знам да имам заиста кул део спортске историје, али рекет годинама стоји у ормару“, рекла је Еби и објаснила како је дошла до рекета.

„Видела сам да рекет иде ка нама, одарио ме у руку и пао испред мене. Стала сам стопалом на њега. Покушала сам да сиђем до терена, како би се Новак потписао на њега, али нисам успела.“

Она је имала понуду од 20.000 долара да прода рекет одмах, али је веровала да ће бољу цену достићи на аукцији.

И била је у праву.

Почетна цена је била 10.000 долара, а рекет је на крају продат за чак 107,482, што је највећа цена у историји за комад тениске меморабилије.

Ђоковић је у финалу Ролан Гароса 2016. године, после преокрета савладао другог тенисера света – Ендија Марија, и тако комплетирао „Ноле слем“ – сва четири гренд слем турнира.

До тог дана, Новак је три пута поражен у финалу Ролан Гароса, а седам пута је изгубио у полуфиналу.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.