Почетна » Економија » Биткоин прешао рекордну границу

Биткоин прешао рекордну границу

Биткоин је ојачао данас на рекордно висок ниво од преко 70.000 долара у нестабилној трговини, док криптоманија наставља да се шири кроз инвестициону заједницу.

Вредност биткоина скочила је подстакнута потражњом коју инвеститори показују за новим криптопроизводима у САД, којима се тргује на берзи, и усљед очекивања да ће глобалне каматне стопе пасти.

Милијарде долара слиле су се у дигиталне валуте у протеклих неколико седмица.

Одобрење да се биткоином тргује са обичних берзанских налога, према одлуци америчке Комисије за хартије од вреднпст крајем јануара, означило је преломни тренутак за критпоиндустрију.

Чак и институционални инвеститори који су некада избегавали криптовалуте због њихове нестабилности такође су почели да издвајају новац за њих на дуже стазе.

Нето прилив у десет највећих америчких биткоин фондова достигли су 2,2 милијарде долара у седмици која је завршена 1. марта.

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.