Početna » Sport » Vladimir Lučić završava svoju reprezentativnu karijeru

Vladimir Lučić je debitovao za reprezentaciju Srbije 2013. godine

Vladimir Lučić završava svoju reprezentativnu karijeru

Srpski košarkaš Vladimir Lučić je izgleda odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.

U razgovoru za „Eurohoops“ je najpre govorio o kraju profesionalne igračke karijere, s obzirom na to da je u junu napunio 35 godina.

Budućnost karijere Vladimira Lučića

„Razmišljam o svemu naravno, ovo je moja 17. godina kako se profesionalno bavim košarkom. Videćemo. Kraj se bliži. Imao sam neke sjajne momente u Minhenu, bio sam na istim talasnim dužinama sa klubom. Ovde sam stvorio porodicu, nije bilo nikakvih razloga da promenim sredinu. Sve mi je ovde, na terenu i van njega“, rekao je Lučić za „Eurohoops“.

Vladimir Lučić
Foto: Sportal

Mislim da sam gotov

A na pitanje o reprezentaciji je bio nešto određeniji. Izgleda da je na pragu penzionisanja. „Mislim da sam gotov i sa idejom toga“ rekao je krilni igrač Bajerna iz Minhena.

Završetak karijere u Bajernu

Na kraju, izgleda da je jasno da će karijeru završiti u Bajernu.

„Bilo je ponuda u prošlosti, ali sam uvek gledao širu sliku – moju porodicu i decu. Nisam hteo da se selimo. U ovom momentu definitivno ne razmišljam o tome. Ovo mi je poslednja godina ugovora. Veteran sam i najstariji sam u timu. Leto je predaleko, moram da budem zdrav, teško je sada pričati o produžetku saradnje“, zaključio je nekadašnji kapiten Partizana.

Reprezentativna karijera

Vladimir Lučić je debitovao za seniorsku reprezentaciju sa 24 godine, u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo u Francuskoj i to u prvom kolu protiv Islanda. Lučić je u tim kvalifikacijama odigrao samo jednu utakmicu zbog povrede.

Ipak, do sledećeg Evropskog prvenstva koje se odigralo 2017. godine, bivši kapiten Partizana je sanirao povredu i bio jedan od glavnih kotača u ovom timu Aleksandra Đorđevića.

Srbija je na ovom prvenstvu došla do samog finala ali nažalost, izgubila je od reprezentacije Slovenije koja je bila predvođena sjajnim Goranom Dragićem, Lukom Dončićem i Klemenom Prepeličem.

 Lučić je na velikim takmičenjima bio član reprezentacijom Srbije još dva puta i to na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine i 2022. godine na Evropskom prvenstvu.

 

Izvor: Eurohoops, B92

Prevod i priprema: Redakcija Kompas info
Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.