Početna » Geoanalitika » Rej MekGovern: Pripremanje Amerikanaca za rat sa Rusijom

Rej MekGovern: Pripremanje Amerikanaca za rat sa Rusijom

Kako se bubnjevi sve glasnije čuju zbog navodnih pretnji iz Rusije, Bajdenova administracija je danas opasno udahnula novi život u raskrinkanu i osramoćenu dezinformacionu operaciju „Rašagejt“ (Russiagate).

„Rašagejt “ izgleda kao previše moćno oružje da bi ga demokrate odustale. Njegova prvobitna pojava, koja je počela 2016. godine, opasno je podigla tenzije sa nuklearno naoružanom Rusijom. Ali usred današnje eskalirajuće krize u Ukrajini, ponavljanje „Rasijagejta“ bezobzirno podiže rizik do ludila.

Evo kako je to danas izvestio „Njujork tajms“:

„Sjedinjene Države su u sredu objavile široke napore da se suprotstave ruskim kampanjama uticaja na izbore 2024. godine, dok pokušavaju da obuzdaju Kremljevo korišćenje državnih medija i sajtova lažnih vesti kako bi uticali na američke glasače.

Akcije uključuju sankcije, optužnice i zaplenu veb domena koje, kako navode američki zvaničnici, Kremlj koristi za širenje propagande i dezinformacija o Ukrajini, koju je Rusija napala pre više od dve godine.

Ministar pravde Merik B. Garland je detaljno objasnio mere koje je preduzelo Ministarstvo pravde. One uključuju optužnicu protiv dvojice ruskih zaposlenih na RT, državnoj televiziji, koji su koristili kompaniju u Tenesiju za širenje sadržaja, i gašenje ruske kampanje zlonamernog uticaja poznate kao „Doppelgänger“.

„Amerikanci imaju pravo da znaju kada se strana sila uključuje u političke aktivnosti ili pokušava da utiče na javni diskurs,“ rekao je gospodin Garland.

Stejt department je ponudio nagradu od 10 miliona dolara za informacije koje se odnose na strano mešanje u američke izbore. “

Garland je svedočio: „Napor u ovom slučaju je usmeren na to da se utiče na poželjan ishod predsedničkih izbora… Direktor Nacionalne obaveštajne službe je svedočio da se preferencije Rusije nisu promenile u odnosu na prethodne izbore.“

CNN-ova vest je ponovo izvukla temeljno opovrgnute mitove o „ruskoj aktivnosti 2016. godine, koja je uključivala hakovanje Demokratskog nacionalnog komiteta i objavljivanje dokumenata s ciljem podrivanja predsedničke kampanje Hilari Klinton.“ Većina Amerikanaca (osim pažljivih čitalaca Consortium News-a) verovaće u ovu recikliranu glupost od visokih zvaničnika Ministarstva pravde i FBI-a, čiji su prethodnici promovisali istu taktiku.

Kako smo ukazali pre četiri nedelje u tekstu „Propadanje, dekadencija i obmana u novinarstvu,“ zahvaljujući medijima establišmenta, Rašagejt nastavlja da preživljava „poput naučnofantastičnog čudovišta otpornog na metke.“ Ovo je istina, iako je istraga Roberta Milera, koja je koštala 32 miliona dolara, utvrdila da nije bilo zavere između Rusije i Trampove kampanje — što je bila ključna tačka Rašagejta.

Druga ključna tačka, da je Rusija hakovala kompjutere Demokratskog nacionalnog komiteta, takođe je raskrinkana, kako ćemo uskoro objasniti.

Akcije vlade danas su usledile nakon još jedne Rašagejt gluposti prošlog subotnjeg dana od ponovljenog prestupnika Majkla Isikofa (preko Spy Talk-a). Ovoga puta, Rašagejt je značajna besmislica jer pomaže u podmazivanju priprema za rat.

Godine 2017, Isikof je napisao (sa Dejvidom Kornom) knjigu „Ruska ruleta: Unutrašnja priča o Putinovom ratu protiv Amerike i izboru Donalda Trampa“ — „kako je američka demokratija hakovana od strane Moskve da bi pomogla Trampu“ (Amazon); „najdetaljniji i najzanimljiviji prikaz“ (Njujork tajms).

Sve je to, kako Britanci kažu, besmislica! U stvari, godinu dana nakon što je „zanimljiva“ knjiga objavljena, Isikof je morao javno da prizna da su „Stilov dosije“ i čuvena „piškijaška traka“ „verovatno lažni.“ Priznao je to tokom intervjua 15. decembra 2018. (sa ni slutećim — i donekle šokiranim) obožavaocem.

Vreme Isikovljeve ispovesti

Pitao sam se zašto je Isikof dobrovoljno priznao u to vreme (mislio sam da je to bilo prerano). Možda se nagoveštaj krije u sledećem:

5. decembra 2017. godine, Odbor za obaveštajne poslove Predstavničkog doma primio je iza zatvorenih vrata zakleto svedočenje Šona Henrija, visokog zvaničnika firme za sajber bezbednost CrowdStrike, koju je angažovao FBI da uradi forenziku na računarima Demokratskog nacionalnog komiteta.

Henri je svedočio, što smo saznali tek godinama kasnije, da nije bilo tehničkih dokaza da su ti mejlovi DNK, koji su toliko osramotili gospođu Klinton kada ih je Vikiliks objavio, bili hakovani, ni od strane Rusije ni bilo koga drugog.

Da li je neko ko je imao uvid u to svedočenje obavestio Isikofa, tako da je on mogao da sprovede preventivni „modifikovani, ograničeni izlazak“ samo 10 dana kasnije?

Čekaj! Niste znali za Henrijevo zakleto svedočenje? Evo zašto. Adam Šif, tadašnji predsednik Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma, i mediji establišmenta uspeli su da to svedočenje sakriju od gotovo svih skoro sedam godina.

Poniženja ne prestaju. Analitičar CIA koji je napisao prvi nacrt obmanjujućeg „Procene obaveštajne zajednice“ od 6. januara 2017, koji je korišćen svuda da „dokaže“ rusko hakovanje DNK i druge prekršaje, sada se hvali ulogom koju je odigrao.

Majkl van Landingam, sada u penziji, ispričao je svoju priču za Rolling Stone. Mi smo je analizirali u našem poslednjem tekstu.

Neokajani Isikof, samo pre nekoliko meseci, u tekstu Džefa Štajna u SpyTalk-u, ponovo je progurao (sada potpuno diskreditovanu) tvrdnju da je Rusija hakovala mejlove DNK.

Podsetimo se: ti mejlovi su pokazali da je, zbog mahinacija DNK i kampanje Klintonove, Berni Sanders imao isto toliko šansi da postane kandidat Demokratske partije 2016. godine koliko i čuvena grudva snega u paklu.

Vampir

„Rusko hakovanje DNK“ je kao vampir, niko nije u stanju da mu zabode drveni kolac u srce i zadrži ga tamo. Predsednik Barak Obama je i sam znao da je to lažno, ali je ipak proterao 35 ruskih diplomata zbog hakovanja i drugih navodnih mešanja u izbore 2016. godine.

Da li je najnovija Isikofova repriza u SpyTalk-u nagoveštaj još jednog rusofobnog ispiranja mozga dok savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan i državni sekretar Entoni Blinken pripremaju odgovor na uspeh Rusije u Ukrajini?

U tekstu, Isikof plasira opasnu fantaziju da Rusija preti Evropi i van Ukrajine, dok istovremeno tvrdi da Rusija ne može da pobedi ni u ukrajinskom „ćorsokaku“. Isikof to radi u intervjuu sa Džonom Salivanom, bivšim američkim izaslanikom u Moskvi, koji je upravo objavio novu knjigu o svom vremenu u ruskoj prestonici.

On kaže:

„‘Ovo je sve zbog ruske agresije’, nastavio je Salivan. ‘Trenutno je usmerena na Ukrajinu, zbog čega je vrh koplja u Ukrajini, ali neće se završiti tamo. A u knjizi navodim mnoge analogije sa Drugim svetskim ratom i početkom rata 1930-ih i krajem 30-ih.’“

Portparolka bivšeg predsednika Donalda Trampa, Kelien Konvej, skovala je izraz „alternativne činjenice“. Sa ljudima kao što su Isikof i van Landingam ponovo na sceni — i sa medijima poput Spy Talk-a i Rolling Stone-a koji su spremni da ih promovišu — možete očekivati podjednako mnogo „alternativnih činjenica“ i od demokrata i od republikanaca.

Ono što je važno imati na umu je da su „alternativne činjenice“ o Rusiji mnogo opasnije, s obzirom na izuzetno visoke tenzije između Vašingtona i Moskve.

Izvor: Consortium News

Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.