Почетна » Друштво » „Сви за Космет“: Покренута акција за новогодишње пакетиће за децу на КиМ

Хуманост

„Сви за Космет“: Покренута акција за новогодишње пакетиће за децу на КиМ

Девету годину за редом хуманитарна организација „Сви за Космет“ покренула је акцију за новогодишње пакетиће деци Косова и Метохије.
Прошле године спроведена је акција сакупљања прилога у више од 110 градова у 13 држава света и подељено 16.700 пакетића укупне вредности око 400.000 евра, те ова хуманитарна организација позива све људе да то добро дело буде поновљено и ове године.

„Током прошлогодишњег подухвата обрадовали смо пакетићима малишане у чак 234 места, а убеђени смо да ћемо, захваљујући грађанима великог срца и друштвено одговорним компанијама, тај резултат поновити и ове године“, наводи се у саопштењу организације „Сви за Космет“.
Сви заинтересовани акцији се могу прикључити донирањем слаткиша, играчака и новца за прављење празничних пакетића за малишане.
Детаљне информације о пунктовима на којима се волонтерима организације „Сви за Космет“ могу предати поклони, као и инструкције за све врсте електронских донација, могу се наћи ОВДЕ.

Прикупљање дарова траје до 29. децембра, пакетићи ће бити подељени за Српску нову годину и Савиндан, а у склопу ове акције биће помогнут и одређени број угрожених породица и светиња у јужној српској покрајини.

Списак новчаних донатора биће вођен транспарентно на интернет презентацији организације „Сви за Космет“.

Извор: Спутњик

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.