Почетна » Спорт » Новак Ђоковић и даље доминантан, прети му Алкарас

Новак Ђоковић и даље доминантан, прети му Алкарас

Рани пораз Новака Ђоковића и титула Карлоса Алкараса у Индијан Велсу довели су до тога да Шпанац сада више може да се нада првом месту. Српски ас и даље влада светским врхом, али Алкарас може озбиљније да запрети.

Новак Ђоковић одиграо је само два меча у Индијан Велсу па је тако зарадио 50 бодова и тренутно има 9,725, док је Карлос Алкарас сада на 8,805. Разлика је 920 бодова и она би могла да буде још мања после мастерса у Мајамију.
Алкарас ће најпре изгубити 400 освојених поена из Мајамија прошле године, али уколико прође полуфинале биће у плусу. То му међутим неће бити довољно за напад на прво место.

Шпанцу је за престизање Новака најпре потребно да освоји мастерс у Мајамију, а затим и да тријумфује у Монте Карлу.

Титулом у Мајамију Карлос би имао мало више од 500 бодова заостатка у односу на Ђоковић, а српски ас му се на том месту неће испречити јер је одлучио да пропусти други мастерс у сезони.
Међутим, Новак се враћа у Монте Карлу и нема сумње да ће бити мотивисан да докаже да је још увек најбољи па ће тако за младог Шпанца турнир у Кнежевини бити чини се тежи изазов.
Оно што са друге стране треба да брине Новака јесте невероватна форма у којој се налази млади Алкарас. После седам месеци без финала, он је стигао до тријумфа у Индијан Велсу и то после победа над Јаником Синером у полуфиналу и Данилом Медведевом у финалу.

Новак Ђоковић је један од највећих тенисера свих времена, са бројним рекордима и достигнућима који говоре у прилог његовој доминацији у спорту. Његова способност да одржи висок ниво игре током дугог низа година, као и да побеђује на највећим турнирима, чини га истинском легендом тениса. Ђоковићева конзистентност на Гренд Слем турнирима, његових 24 Гренд Слем титула, као и бројне недеље проведене на првом месту АТП ранг листе, само су неки од показатеља његове доминације.

Извор: Ин4С

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.