Почетна » Култура » Ник Кејв у Београду 18. јуна

Ник Кејв у Београду 18. јуна

Популарни аустралијски музичар Ник Кејв одржаће концерт се 18. јуна у Београду у оквиру програма фестивала Belgrade River Fest, најавили су организатори.

Кејв ће на платоу Геозавода у Београду премијерно у Европи извести свој концерт „Solo Show“ само уз подршку музичара Колина Гринвуда, басисте групе Radiohead.

Публика Belgrade River Fest-a имаће прилику да доживи изванредно музичко искуство у коме већ интригантне и занимљиве Кејвове пјесме добијају нову димензије.

Ник Кејв је синоним за изванредност: са својим изузетним гласом, емотивним текстовима и незаборавним наступима, он публику води на путовање кроз различите емоције, од туге до радости, од меланхолије до екстазе. Музика Ника Кејва карактерише емоционални интензитет, разноврсност утицаја и лиричке опсесије смрћу, религијом, љубављу и насиљем. Његова рана каријера обележена је наступима са бендом The Birthday Party, који је био један од водећих пост-панк бендова у касним 1970-им. После распада овог бенда, Кејв је основао Nick Cave and the Bad Seeds, који су постали познати по својој музици која је често била инспирисана митским Америчким Југом, духовним песмама и Делта блузом. Његов први роман „And the Ass Saw the Angel“ објављен је 1989. године, а његова песма „The Mercy Seat“ сматра се једном од његових најпознатијих. Кејв је такође познат по свом раду у филму, укључујући сценарио за аустралијски вестерн „The Proposition“ и музику за филмове као што су „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford“, „The Road“ и „Hell or High Water“. Кејв је такође сарађивао са Кајли Миноуг на дуету „Where the Wild Roses Grow“, који је постигао велики комерцијални успех. Осим музике, Кејв је активан и у писању, глуми и сценаристици, што га чини једним од најразноврснијих уметника свог времена.

Овај концерт биће посебан јер се на њему музика Ника Кејва доживљава на потпуно нов начин, ближи и интимнији него икада прије.

Присутни ће имати привилегију да уживо чују хитове попут „Into My Arms“, „Red Right Hand“, „The Ship Song“ и многе друге пјесме из његове богате дискографије, али и да осјете духовну снагу и емотивну дубину коју доноси сваки тон музике Ника Кејва.

Улазнице за концерт Ник Кејва на Белграде Ривер Фесту, у оквиру светске турнеје „Solo Show“, доступе су онлајн.

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.