Почетна » Компас » Ненад Гугл — Школа гуши радозналост

Ненад Гугл — Школа гуши радозналост

Ненад Гугл је писац и професор српског језика и књижевности. Рођен је 4. фебруара 1982. године у Минхену, а одрастао је у Чачку где је завршио основну и средњу школу.

Дипломирао је на Филозофском факултету у Београду

У Трећој београдској гимназији предавао је српски језик и књижевност четрнаест година. Пре него што је напустио посао у школи, снимио је анализе књижевних дела које је предавао и поставио их на Јутјуб канал. Познат по свом иновативном приступу образовању и инспиративним говорима. Он је основао портал „predavanja.com“ који нуди стотине бесплатних видео предавања, и има лични веб-сајт „nenadgugl.com“ где дели своје идеје и мисли о различитим темама. Такође, Ненад Гугл је аутор романа „Умро сам у петак“, који је добио позитивне критике. Његов рад и допринос образовању и књижевности инспиришу многе, а његова предавања на YouTube каналу „AkademijaGugl“ су веома цењена међу ученицима и широм публиком.

Оснивач је Академије Гугл и издавачке куће Бит

Свој први роман „Умро сам у петак“ објављује 2018. године у којем поставља универзална питања о људској природи, добру и злу, животу и смрти. Две године касније објављује други роман – „Велелепота секунде“, а прошле године и трећи – „Живео сам хиљаду година“ у којем је приказан небески свет вечности, будућност која се још није догодила и прошлост из које извире и будућност и вечност. У роману је посебно наглашена и прича о прецима и догађајима који остављају свој траг на оне догађаје који ће се тек одиграти.

Осмислио је програм спортског и пословног усавршавања – Плави дијамант

Помаже другима да ослободе свој унутрашњи потенцијал кроз самоостварење. Чита уместо других и за друге најбољу светску литературу из области бизниса, спорта, ратне стратегије, књижевности, психологије, науке, уметности, религије и филозофије.

Погледајте нашу емисију са писцем и професором српског језика и књижевности Ненадом Гуглом:

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.