Početna » Društvo » Srbi za Srbe pokreću humanitarni ciklus predavanja „Vera, Ljubav, Nada”

Od 1. novembra

Srbi za Srbe pokreću humanitarni ciklus predavanja „Vera, Ljubav, Nada”

U organizaciji humanitarne organizacije Srbi za Srbe, tokom novembra će se održati ciklus humanitarnih predavanja pod nazivom „Vera, Ljubav, Nada”. Ovaj događaj je posvećen trijadi osnovnih ljudskih vrednosti i ima za cilj da okupi mlade ljude i približi im suštinu vere, ljubavi i nade, kroz hrišćanske vrednosti i zajedništvo.

Predavanja će se održavati u svečanoj sali Opštine Stari Grad, svakog petka u novembru sa početkom u 19 časova. Program počinje 1. novembra predavanjem „Vera”, gde će govoriti otac Oliver Subotić, upravnik Misionarskog odeljenja Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Sledeće predavanje, pod nazivom „Ljubav”, biće održano 8. novembra, a predavač će biti poznati glumac Nebojša Dugalić. Ciklus završava 15. novembra predavanjem „Nada” koje će održati profesor Nenad Gugl.

Cilj ovog ciklusa je podsticanje mladih da kroz dijalog i razmenu iskustava pronađu smisao i podršku u osnovnim vrednostima koje ove teme nose. U vremenu kada su ove teme često zapostavljene, događaj će biti prilika da se istakne važnost vere, ljubavi i nade u svakodnevnom životu.

Sva prikupljena sredstva biće usmerena na izgradnju kuće porodici Delić iz Obranovca, koju čini petoro dece. Karte za predavanja mogu se kupiti u prodavnici Srbi za Srbe na Bulevaru despota Stefana 48. Cena kompleta za sva tri predavanja je 1.500 dinara, dok je cena pojedinačnih karata 700 dinara.

Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.