Почетна » Позиција3 » Ђоковић преломио – не игра у Паризу!

Ђоковић преломио – не игра у Паризу!

Најбољи тенисер свих времена неће играти на мастерсу у Паризу. Како незванично сазнаје „Спортклуб“, Ђоковић неће бранити титулу у „Берсију“, а то скоро извесно значи да неће играти ни на АТП финалу у Торину, чак и ако по пласману буде међу осам најбољих.

Ђоковић је играо у финалу турнира у Шангају, а потом је играо и на егзибиционом турниру у Ријаду, где је рекао да још није сигуран да ли ће наступити на последњем мастерсу у сезони.

Мастерс у Паризу на програму је од 28. октобра до 3. новембра. Париз Мастерс, један од најпрестижнијих тениских турнира у свету, одржава се сваке године као део АТП тура. Овај турнир, познат и под називом „Rolex Paris Masters”, последњи је од девет Мастерс 1000 турнира у сезони и представља завршну етапу пре завршног АТП финала. Одржава се у дворани „Accor Arena“ у париском кварту Берси, која својом модерном инфраструктуром и одличном атмосфером привлачи врхунске играче и љубитеље тениса из целог света.

Турнир у Паризу има богату историју која датира још од 1986. године, и од тада је био поприште неких од најузбудљивијих мечева и невероватних обрата у тениском свету. Временом је постао место где се прелама сезона и где многи тенисери добијају последњу шансу за пласман на завршни турнир године. Због тога, поред своје престижности, турнир у Паризу носи додатну драматику и тензију, јер многи играчи улазе са великом мотивацијом и високим улозима.

Као последњи турнир сезоне на тврдој подлози у дворани, Париз Мастерс представља јединствен изазов за тенисере. С обзиром на то да се одржава у јесењим месецима, играчи су уморни од дуге сезоне, што турниру додаје додатну непредвидивост. Многи фаворити су током година имали проблема са повредама или недостатком енергије, док су неки мање познати тенисери успевали да направе изненађења и остваре свој највећи успех управо у Берсију.

У Паризу су до сада тријумфовали неки од највећих тениских шампиона, укључујући Новака Ђоковића, Рафаела Надала, Роџера Федерера и Андреа Агасија. Ђоковић је посебно доминирао на овом турниру, освајајући титулу више пута, чиме је потврдио своју способност да одржи висок ниво игре чак и на крају напорне сезоне. Међутим, турнир је такође био сведок сензационалних победа мање познатих играча, попут Карена Хачанова, који је 2018. године шокирао тениски свет освојивши свој први Мастерс.

Поред индивидуалне борбе играча за титулу, Париз Мастерс је посебно интересантан због утицаја на АТП листу и пласмане за завршни турнир сезоне. Често се дешава да се управо у Паризу решава ко ће се наћи у елитној осморци која учествује на АТП финалу. Ово додаје додатну димензију турниру, јер се, осим за титулу, игра и за пресудне бодове који могу променити тениске каријере.

Са својом комбинацијом врхунског тениса, историје и драматичних момента, Париз Мастерс остаје један од најузбудљивијих турнира у календару. Без обзира на то да ли ће нови шампион бити неко од великана тениса или ће се појавити ново име, овај турнир увек нуди незаборавну тениску акцију и представља праву посластицу за све љубитеље спорта

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.