Početna » Sport » Teodora Kostović u finalu juniorskog Evropskog prvenstva

Teodora Kostović u finalu juniorskog Evropskog prvenstva

Juniorska reprezentativka Srbije u tenisu Teodora Kostović plasirala se u finale Pojedinačnog Evropskog prvenstva u Austriji za igrače 18 godina
– Teodora Kostović, koja je na Evropskom prvenstvu postavljena za prvog nosica, pobedila je u polufinalu Italijanku Viktoriju Paganeti 6:4, 7:6 (7:2).

Srpska teniserka će u finalu igrati protiv Čehinje Alena Kovačkove.

Mlada Teodora nedavno je predstavljala Srbiju na juniorskom Ju-Es openu, gde je kao četvrti nosilac eliminisana u četvrtfinalu.

Teodora Kostović je rođena 28. juna 2007. godine u Novom Sadu i član je TK Meridiana. Teodora Kostović je mlada srpska teniserka koja je privukla pažnju domaće i međunarodne sportske javnosti svojim talentom i uspešnim nastupima na juniorskim turnirima. Rođena u teniskoj porodici, rano je počela da trenira i ubrzo je pokazala da poseduje veliki potencijal za razvoj u svetu profesionalnog tenisa.

Iako je na početku svoje karijere, Teodora je već ostvarila zapažene rezultate na međunarodnim turnirima, posebno u kategoriji do 18 godina. Njen stil igre odlikuju snažni udarci sa osnovne linije, brzina i taktička zrelost, što je retkost za igrače njenih godina. Često je ističu i zbog njene psihološke stabilnosti na terenu, što je odlika najvećih šampiona.

Kostovićeva je već osvojila nekoliko juniorskih titula i pozicionirala se među najperspektivnije mlade igračice iz Srbije. Njen uspeh privukao je pažnju ne samo srpske javnosti, već i međunarodnih sportskih medija, koji prate njenu karijeru sa velikim interesovanjem.

Teodora je predana treninzima i nastavlja da radi na usavršavanju svih elemenata svoje igre. Iako je pred njom još dug put u razvoju do profesionalnog tenisa, već sada pokazuje da ima potencijal da sledi stopama velikih srpskih tenisera i da ostvari značajne uspehe u svetu belog sporta.

Pripremila redakcija Kompas info
Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.