Почетна » Спорт » Опроштај Мбапеа од Парка принчева

Опроштај Мбапеа од Парка принчева

Фудбалер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе добио је различите реакције навијача у његовој последњој утакмици за клуб на Парку принчева.Пари Сен Жермен је већ освојио титулу у француском првенству, вечерас је на свом терену изгубио од Тулуза 1:3, а Мбапе је постигао први гол на утакмици. Он је последњи пут као фудбалер Пари Сен Жермена играо на Парку принчева, пошто ће на крају сезоне напустити клуб.

Француски репрезентативац није објавио где ће наставити каријеру, али највероватније ће прећи у Реал Мадрид. Када су објављени састави и спикер на стадиону изговорио Мбапеово име, навијачи су звиждали, али су убрзо после тога најватернији навијачи Пари Сен Жермена истакли заставу у његову част на којој је писало: „Дете из предграђа” (Енфант де ла Банлиеу), пошто је одрастао у париском предграђу Бонди.

Такође, развили су и велику фотографију са његовим ликом и карактеристичном позом, са прекрштеним рукама на грудима. Он је отишао до навијача и аплаудирао им је.

Мбапе је ове сезоне одиграо 47 утакмица у свим такмичењима, постигао је 44 гола и имао је 10 асистенција.

За париски клуб одиграо је укупно 307 утакмица и постигао 256 голова, откако је дошао из Монака, прво на позајмицу у сезони 2017/2018, па од 2018. године уз трајни уговор.

Између осталих трофеја освојио је шест шампионских титула и био финалиста Лиге шампиона у сезони 2019/2020 са Пари Сен Жерменом.

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.