Почетна » Спорт » МВП АБА Лиге од ове сезоне ће бити награђиван „Трофејем Дејан Милојевић“

Трофеј у част легенди српске и регионалне кошарке

МВП АБА Лиге од ове сезоне ће бити награђиван „Трофејем Дејан Милојевић“

Најкориснији играч регуларног дела сезоне АБА лиге од ове године ће бити награђен „Трофејем Дејан Милојевић“, који носи име легенде АБА лиге и једне од најомиљенијих личности у кошаркашком свету овог региона.

Трофеј сам по себи не личи на свог имењака, јер је за нас било важно да трофеј не само симболизује изузетну каријеру Милојевића, већ да има и детаље који се односе на неки део његовог пута у АБА лиги, као и на његове највеће људске вредности и физичку снагу, говоре челни људи АБА лиге.

Стога је основа трофеја направљена тако да има 4 стране које симболизују 4 сезоне које је провео у АБА лиги.

Три реда симболизују три МВП признања која је Милојевић освојио у АБА лиги

Натписи на трофеју, који укључују његово име и назив награде, имају 3 реда који симболизују 3 МВП награде које је Дејан Милојевић освојио у АБА лиги.

Foto: 24 sedam

Цео трофеј је тачно 13 инча (33,02 цм) висок што се односи на број 13 који је Милојевић носио док је играо за КК Будућност из Подгорице и Партизан у АБА лиги.

Фигура играча на трофеју има каменити изглед јер је Милојевић био познат као један од најјачих играча који су играли ову игру у нашем региону.

Најкориснији играч пре свега треба да поседује људске квалитете

На крају, вредности као што су кошаркашка снага и људска доброта су вредности које сваки МВП треба да има и то је оно што трофеј треба да подсети сваког будућег добитника ове награде.

„Трофеј Дејан Милојевић“ је направила призната вајарка Катарина Трипковић, која је такође креирала Трофеј за шампиона АдмиралБет АБА лиге.

Подсећања ради, Дејан Милојевић, преминуо је од последица срчаног удара, 17. јануара ове године.

Његово тело допремљено је у Србију 7. фебруара, а после трагичне вести у част Милојевића су на утакмицама Партизана, Голден Стејта, Будућности и Беовука уприличени емотивни опроштаји у част Декија, који је носио дресове ових клубова.

Извор: Admiral Bet Aba League

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.