Почетна » Друштво » Студент деценије у Француској — Анђела Лазаревић

Најбоља, а Српскиња

Студент деценије у Француској — Анђела Лазаревић

Анђела Лазаревић из Србије је најлепша и најбоља студенткиња у Француској целу деценију. Она је студирала на факултету у Нансију, где је изабрана за најбољег студента од 1.470 колега, а потом је добила и национално признање у својој бранши. Анђела је показала изузетан таленат и посвећеност за медицину, физику и хемију, али и за друге области знања. Она је за само једну годину, дала по две године и то на два факултета: Медицинском факултету и Факултету физике и хемије са максималним оценама.

Французи не препуштају ништа случају, понудили су јој већ од 2024.године специјализацију као натпросечном студенту. Међутим добар глас, далеко се чује па је и Швајцарска послала понуду да стипендира у потпуности Анђелу и плати јој комплетну специјализацију. Под назнаком „натпросечног студента“. И заиста, Анђела је натпросечни студент светског гласа.
Анђела је у претходној години постигла такве резултате на факултету да јој се диви научна заједница у читавој Еврипи. Наиме за само једну годину, дала је по две године и то на два факултета. На медицинском факултету и на факултету физике и хемије са максималним оценама.

Због свог натпросечног успеха, Анђела је добила понуде за специјализацију од Француске и Швајцарске, али је одабрала ову другу земљу. Њена жеља је да постане врхунски кардио-васкуларни хирург. Жели да напредује у научном програму физике и хемије око истраживања болести срца.

Анђела је рођена на Косову и Метохији, али је живела у Врњачкој Бањи пре него што је отишла у Француску. Она је понос своје породице, свог народа и своје земље.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.