Кулинарска федерација Србије бриљирала је на престижном такмичењу „Глобал Чефс Челенџ Семифиналс & Гранд При” у Риминију. Наши кувари освојили су четири медаље у исто толико категорија. Овај фантастичан резултат још једном потврђује врхунски ниво умећа, посвећености и талента српских кулинарских професионалаца и студената, који су поносно представили нашу земљу.
Највећи успех остварио је Милан Луковић, Пастри Шеф у Сава центру, који је уз помоћницу Матеу Таубнер, студенткињу мастер студија на Високој хотелијерској школи, освојио златну медаљу у посластичарској категорији. Овај тријумф обезбедио му је пласман у велико финале у Велсу, где ће бранити боје јужне Европе. Поред тога, Милан је заузео друго место на европском Гранд прику, одмах иза Норвешке.
У категорији „Глобал Веган” КФС су представљали студенти Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Милана Чугалј и њен помоћник Михаило Малбаша, који су показали изузетну креативност и вештине комбиновања намирница биљног порекла уз постизање потребних нутријената, освојивши бронзану медаљу. Подједнако вредно одличје припало је и тиму у саставу шефа Бранислава Кокаровића и Ђуре Тинтора, који су у категорији „Глобал Чефс Челенџ” такође освојили бронзану медаљу.
Сјајан наступ заокружио је млади таленат Страхиња Јосимов, студент прве године гастрономије на Високој хотелијерској школи, који је у категорији „Јоунг Чеф” освојио бронзану медаљу, потврђујући да српска кулинарска сцена има светлу будућност.
Овај тријумф представља значајан корак ка даљој афирмацији српске гастрономије и доказ је да КФС наставља да расте и поставља високе стандарде у међународним оквирима.