Почетна » Геоаналитика » Роберт Кенеди могао би да промени исход председничких избора 2024. у Америци

Избори у Америци

Роберт Кенеди могао би да промени исход председничких избора 2024. у Америци

Следеће године ће за председника Сједињених Држава највероватније бити изабран Џозеф Бајден или Доналд Трамп, међутим независни кандидат Роберт Кенеди Млађи могао би да промени исход председничких избора 2024. године, пише Си-Ен-Ен.

„Било би глупо одбацити оно што нам говоре анкете: Роберт Кенеди Млађи има већу подршку од било ког независног кандидата последњих деценија”, наводи се у анализи.
Према појединим истраживањима јавног мњења, Кенеди тренутно има подршку 22 одсто бирача, а последњи независни кандидат који је имао више од 20 одсто подршке годину дана пред изборе био је Рос Перот 1992. године, који је на изборима освојио 19 процената гласова.

Истраживање Њујорк тајмса и Колеџа Сијена показало је да Кенеди Млађи има подршку најмање 25 одсто бирача у кључним савезним државама у којима је Бајден однео победу над Трампом 2020. године – Џорџија, Аризона, Висконсин, Пенсилванија, Невада и Мичиген.

Си-Ен-Ен наводи да Кенеди највероватније неће бити нови председник Сједињених Држава, али истиче да ће његов изборни резултат бити важан јер би значајно могао да утиче на исход председничких избора, преноси Танјуг.

Додаје се да о независним и кандидатима мањих партија вреди разговарати јер је много већа вероватноћа него раније да ће узети велики део гласова од главних странака – Демократске и Републиканске – у које су многи Американци разочарани.

„Ако политички аналитичари не узму у обзир чињеницу да неко попут Кенедија добија више од 20 одсто у неким анкетама, можда им неће бити јасно шта ће се догодити 2024. године”, пише у анализи.

Извор: Политика

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.