Почетна » Спорт » Нови уговор: Пикси селектор Србије до 2026. године

Нови уговор: Пикси селектор Србије до 2026. године

Србију ће ка Мундијалу у Америци и Канади повести стари селектор, Драган Стојковић Пикси. Ову информацију екскулзивно је пренео Информер, уз додатак да су преговори челника ФСС и Драгана Стојковића Пиксија у завршној фази, а уговор би требао бити парафиран до пријатељске утакмице са Русијом.

Челници Савеза желе овим потезом да, уочи Првенства Европе у Немачкој, покажу играчима да чврсто стоје уз актуелног селектора. Много се претходних дана и месеци спекулисало о статусу Драгана Стојковића. После пласмана на Првенство Европе, Стојковић је у више наврата слао увијене поруке о томе да му је остало још шест месеци уговора и да има право да преговара са заинтересованим клубовима или савезима.

Међутим, очигледно је да су људи из ФСС желели да сачувају мир и хармонију у свлачионици у години великих изазова, и понудили Драгану Стојковићу нови уговор. Искусни стручњак је до сада имао феноменалне услове у ФСС, годишњу зараду од 1.200.000 евра, уз богате премије за пласман на велика такмичења. Према информацијама Драган Стојковић ће према слову новог уговора добити боље финансијске услове, што ће га учинити најплаћенијим тренером у историји српског фудбала. И то убедљиво.

Иза Драгана Стојковића је врло успешан мандат на клупи Србије. Са њим као селектором Орлови су се пласирали на Мундијал у Катару као први у групи, савладавши Португал у Лисабону после епског преокрета. Изборили су учешће у А дивизији Лиге нација, и на послетку пласирали се на Првенство Европе после 24 године. Међутим, последњи циклус је био тема спорења и различитих мишљења у фудбалској јавности.

Извор: Информер

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.