Почетна » Друштво » Мачкат ће за викенд мирисати на пршуту

Манифестација сухомеснатих производа

Мачкат ће за викенд мирисати на пршуту

Сајам сухомеснатих производа „Пршутијада 2024“ биће одржан од 1. до 3. марта у Мачкату, најављено је из Општине Чајетина.

На том сајму своје умеће у припреми сухомеснатих производа приказаће локални произвођачи из Качера и Мачката.

Члан Организационог одбора сајма Миљко Радишић рекао је да ће манифестација бити отворена у петак, 1. марта, у 10.00, након чега ће бити проглашени победници.

Радишић је додао да ће сајам сва три дана пратити културно-уметнички програм.

Према његовим речима, првог дана ће наступити Удружење грађана за неговање традиције „Златибор“ са Златибора, другог дана деца из Основне школе „Миливоје Боровић“ из Мачката, док је трећег дана извлачење добитника наградне игре.

Додао је да су награде на овогодишњем сајму пакети сувомеснатих производа, које су обезбедили локални робни произвођачи.

„На Пршутијади ће ове године први пут учествовати и ученици средње Угоститељско-туристичке школе из Чајетине који ће на свом штанду представити своје знање и умеће у аранжирању сувомеснатих производа“, рекао је Радишић.

Директор „Златиборског еко аграра“ Марко Марић оценио је да је Пршутијада у Мачкату традиција на којој треба радити и коју треба неговати и унапређивати.

„Ми ћемо учинити додатне напоре да се ова манифестација шири и да имамо што више гостију са стране, како у такмичарском, тако и у гостујућем програму“, навео је Марић.

„Пршутијада“ ће за посетиоце ће бити отворена од 9.00 до 18.00.

Извор: Данас

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.