Почетна » Компас » Љубoмир Бандовић — Уздајте се у Бога и у себе

Љубoмир Бандовић — Уздајте се у Бога и у себе

Годинама представља једног од најпоштованих глумаца у позоришту и годинама ствара улоге на тв екранима које прерастају у култне, било да се ради о епизодним улогама попут Акија или главних као што је улога Светозара Милетића. Гост нове емисије подкаста Kомпас био је глумац Љубомир Бандовић, који је у једном искреном и срдачном разговору открио шта су за њега данас праве вредности.
Љуба, како је у народу познат, рођен је 1976. године у Црној Гори, где је и одраста у Андријевици, а потом је уследила селидба у Врање, одакле се затим упутио у Београд, где је и дан-данас. Ове три локације тешко је ставити у исту реченицу, али постоји нешто што их спаја, Љубомир Бандовић.

– Ја сам се некако борио са тим, да то вежем једно са другим, а онда сам схватио да је то већ једно с другим и само сам почео да преливам из једног у друго, почело је Врање да ми помаже у Црној Гори, Црна Гора да ми помаже у Београду, Београд да ми помаже поводом оба. Некако, бити са собом на ти је неки пут ка миру, ка том неком врхунском миру, где је љубав једино исходиште – рекао је Бандовић.

На врхунцу славе, а нешто ипак недостаје

За глумца је од изузетне важности да у једном моменту живота осети на сцени како се смањује, док човек у њему расте. То се Љуби догодило приликом рада на улози Светозара Милетића, која је покупила многе позитивне критике. Али наравно, Бандовић никада неће бити познат само по једној улози или једном жанру, али ни по ангажовању само у серијама или филмовима, напротив. На његовом репертоару су броје разноврсне улоге, и свака од њих има своју публику.
Ипак, то није све.

– Фали ми да поново имам једанаест година и да то што носим дедино име, када се сви окупимо доле, а било нас је бака има 18 унучади, ја могу да доручкујем и у 11, јер носим дедино име, али када се деле батине, ја добијем највише, јер носим дедино име – рекао је Љуба и признао да је бака о свему одлучивала:
– Нису смели моји да ме бију. Док бака не каже. Док бака не каже да је то за батине. Ово није ваш стандард, ваш стандард је тамо где ви живите, овде је мој. И није давала генерално неправду. И те очи вазда насмејане и те руке, то је све некако достојанство људске муке.
Улога баке Милене од изузетне је важности у његовом животу и каријери, а како је навео, верује да ће једног дана, прво њој на истину.
А како данашњи систем утиче на људе, да ли смо приморани да радимо оно што морамо, шта је значила реч шер у његово време, погледајте у емисији.

Још једном хвала господину Љубомиру Бандовићу што је издвојио време за нас и са нашоим гледаоцима поделио које су то праве вредности у данашњем времену.

Погледајте нашу емисију са Љубомиром Бандовићем:

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.