Почетна » Спорт » Дубаи у АБА лиги од наредне сезоне

Регионално такмичење добија значајну финансијску ињекцију

Дубаи у АБА лиги од наредне сезоне

Кошаркашки клуб Дубаи играће од наредне сезоне у АБА лиги, одлучено је на седници Скупштине регионалног такмичења у Загребу.

Представници Дубаија су пре недељу дана на седници Скупштине регионалног такмичења представили, како је тада објављено, дугорочну понуду и спортско-пословну визију везану за прикључење АБА лиги од сезоне 2024/2025.

Седница је потом прекинута, а најављено је да ће бити настављена данас.

Такође, наводи се да је за улазак Дубаија у АБА лигу гласало девет клубова, један је био уздржан, док је један био против. Дубаи би требало у наредне три сезоне да игра у АБА лиги уз могућност продужења сарадње.

Да ли је велики новац био кључни разлог за овакву одлуку и колико ће регионална кошарка имати користи од овог потеза, остаје да се види у будућности.

Новац из Дубаија важнији од истинских навијача

Како преноси Спортклуб, Дубаи је на данашњој седници Скупштине АБА лиге првобитну понуду од 1,5 милиона подигао на 2,5 милиона долара за прву сезону у регионалном такмичењу.

Извор: РТС

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.