Почетна » Друштво » Чудотворна икона из Русије стигла у Србију

Икона Пресвете Богородице

Чудотворна икона из Русије стигла у Србију

Икона Пресвете Богородице без Богомладенца са седам стрела који боду њено срце, стигла је данас у Србију, у организацији Фондације Светог Романа из Москве. Мироточи већ 24 године и једна је од највећих светиња Руске православне цркве.

Многобројни верници долазе да се поклоне чудотворној Богородичиној икони „умекшање злих срца“ која ће данас и сутра бити изложена у цркви Свете Тројице у Београду.

Сматра се да верници ако је дотакну не одлазе без благодатне помоћи и заступништва Мајке Божије.

Икона
Foto: Pravoslavie.ru

Међу бројним верницима који су се поклонили данас икони у Београду био је и вероучитељ Архиепископије београдско-карловачке Борко Топаловић који је рекао Танјугу да се људима указао
„велики благослов Божији да се поклоне чудотворној икони Мајке Божије „умекшање злих срца“, која је велики дар РСЦ нашој цркви и народу“.

„За сваког верујућег православног хришћанина овакве прилике се не пропуштају. Помолити се се чудотворној икони Мајке Божије има велико благодатно дејство на душу човека и свакако ће нам користи у нашем духовном узрастању на путу спасења“, оценио је Топаловић.

„Ова икона открављује камена срца пуна злобе и мржње. Мислим да много људи овде треба да дође“, рекла је једна пензионерка која је дошла из унутрашњости, док је Видоје Видаковић са Новог Београда рекао да сваки православни човек треба да се поклони икони, поготово „кад види овакву гужву и овако леп храм“.

Ова чудотворна икона Мајке Божије у августу прошле године благословила је подгорички Саборни храм Васкрсења Христовог, као и манастир Острог.

Извор: Политика, РТРС

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.