Почетна » Спорт » Велики пад Србије на листи ФИФА

Суноврат фудбала

Велики пад Србије на листи ФИФА

Фудбалска репрезентација Србије на најновијој ранг листи Међународне фудбалске федерације (ФИФА) налази се на 34. месту, што је пад за пет позиција у односу на претходни месец, објављено је на сајту ФИФА.

Србија је у међувремену поражена од Белгије у пријатељском мечу (1:0) и ремизирала са Бугарском (2:2) у квалификацијама за Европско првенство, али изборила историјски пласман на финални турнир после 24 године.

На челу листе и даље је светски првак Аргентина, друга је Француска, трећа Енглеска, а четврта Белгија.

Бразил је са трећег пао на пето место, а у Топ 10 још су Холандија, Португалија, Шпанија, Италија и Хрватска, преноси Спутњик.

Србија је забележила пад за чак девет места од јула.

На првом месту је и даље Аргентина, друга је Француска, Енглеска је претекла Бразил на трећој позицији, четврта је Белгија, а пети Бразил.

Међу првих 10 селекција света су и Холандија, Португалија, Шпанија, Италија и Хрватска.

Највећи напредак је остварио Уругвај, који је са две победе у јужноамеричким квалификација за Светско првенство дошао до 11. места.

Од репрезентација из региона Словенија се одржала на 54. позицији, Албанија је на 62. месту послије пласмана на Европско првенство, Сјеверна Македонија је 65, БиХ 69, а Црна Гора 70.

Извор: РТРС / Политика

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.