Почетна » Друштво » Студент Вељко Котлаја — хуманим гестом одушевио целу Србију

Такмичар квиза "Потера" донирао новац малом Тодору

Студент Вељко Котлаја — хуманим гестом одушевио целу Србију

Такмичар квиза Потера Вељко Котлаја одушевио је јавност у Србији!

Најновија епизода потере била је веома интересантна, а такмичари су убедљивом победом над трагачицом Милицом освојили 1.740.000 динара, а оборен је и рекорд највише појединачно одбрањене суме у овом квизу.


Студент Вељко из Прибоја у заједничку касу донео је чак 1.500.000 динара, што је и највише понуђена сума за одбрану до сада.

Након што су такмичари заједничким снагама у последњем кругу игре освојили 1.740.000 динара, студент Вељко одушевио је још једном гледаоце. Он је изјавио да ће свој део освојене суме донирати у хуманитарне сврхе, односно за лечење Тодора Стојановића из Ниша који се лечи у Турској.

Како се наводи на сајту удружења „Буди хуман“ Тодор (2021) је дете из уредно вођене и контролисане трудноће, а већ у првим данима његовог живота, у породилишту, долази до компликација његовог здравственог стања, описана је неонатална конвулзија у првих 48 сати живота, а пар дана након тога установљена обострана упала плућа.

Од рођења је више пута био хоспитализован док је само два месеца провео код куће. Разлог његове хоспитализације су пре свега инфекције, поновљене упале плућа, које су довеле до још већих компликација његовог здравственог стања, те је био и животно угрожен. Тодор има дијагнозе Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica и Paralysis plicarum vocalium et laryngis – наводи се на сајту и додаје:

Неуролошки је и далеко у стању измењене свести, успаван. У оваквом његовом стању, време игра клучну улогу, те би било какав прекид дијагностике и враћање за Србију само довело до додатног погоршања његовог здравственог стања.

Породица је до сада лечење финансирала самостално и исцрпела све ресурсе па се овим путем обраћа свим хуманим људима да им помогну како би Тодор наставио лечење и напредовао.

 

Todor Stojanović
Foto: Humanitarna Fondacija „Budi Human“

 

Овако можете помоћи Тодору:

УПИШИ 1277 И ПОШАЉИ СМС НА 3030

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001381821-75

Уплатом на девизни рачун:

160-6000001381786-83

IBAN:

RS35160600000138178683

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Извор: Kurir.rs

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.