Почетна » Наша Србија » Понос Србије — Ивана Милошевић је најбоља наставница енглеског на свету

Ивана предаје енглески језик већ 11 година у Математичкој гимназији

Понос Србије — Ивана Милошевић је најбоља наставница енглеског на свету

Марљив рад и посвећеност, утицај на колеге наставнике, али и на ученике којима предаје, осигурали су Ивани Милошевић, професорки енглеског језика у Математичкој гимназији – награду за допринос образовању Стејт департмента.

За најуспешнију наставницу међу лидерима просветног еснафа предложила ју је амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду. Признање јој је уручено недавно, на свечаној церемонији 22. марта на Флориди у САД, где је присуствовало више од 5.000 наставника енглеског језика из свих крајева света.

Foto: Politika

– Свака амбасада у свету је номиновала наставника на основу резултата његовог рада у својој матичној земљи, и напослетку сам од свих наставника на свету изабрана ја. До сада нико из Србије није добио ово признање. То је награда за допринос образовању, због целокупног рада и утицаја на наставнике и ученике.

Ивана је успешан лидер на много фронтова

Поред тога што већ 11 година предајем енглески у Математичкој гимназији, такође сам и председница Удружења наставника енглеског језика, организујем акредитоване обуке за наставнике, сарадник сам Завода за унапређивање образовања и васпитања као члан стручних група које доносе предлоге програма наставе и учења, мноштво пројеката реализовала сам у Србији и све се то рачуна – појаснила је Милошевићева за „Политику”.

Признање које је завредела, каже, значи јој много, а првенствено као потврда да је све што је до сада урадила било добро, али и као подстицај да и убудуће ради још боље и посвећеније. У школи од посебног националног значаја ова наставница предаје енглески нешто више од деценије, а скоро две декаде радног стажа броји у професури.

Памти да је на самом почетку наставничке каријере радила у три школе да би имала пун фонд часова.

„Тежак почетак не треба да обесхрабри колеге“

То сам истакла и приликом доделе награда на Флориди, када ми је признање уручила госпођа Сузан Бел, директорка Канцеларије за програме енглеског језика у Бироу за образовање и културу при Стејт департменту.

Тежак почетак не треба да обесхрабри колеге, јер вредно признање може да стигне и готово 20 година касније на путу који може да изгледа, и повремено јесте, трновит у професији коју углавном чине жене. Али ако се трудите, успех неће изостати. Колико год у неким тренуцима деловало да је све мрачно – сјајно је небо изнад нас и обасјано звездама. Сигурно је да посвећени наставници могу да постигну много. На том путу нема одустајања, а награде су потврда доброг рада – истиче Милошевићева.

Извор: Политика

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.