Почетна » Наша Србија » Једна од најлепших речних плажа у Србији налази се на Дрини

Једна од најлепших речних плажа у Србији налази се на Дрини

Жићина плажа на Дрини једна је од најлепших и најдужих речних плажа у Србији и налази се на 1,5 км удаљености од центра Бање Ковиљаче.

Током летње сезоне, велики број посетилаца свакодневно долази на ово купалиште, у потрази за освежењем, дружењем и опуштањем… Током врелих јулских и августовских ноћи, млади се на Жићиној плажи окупљају и забављају, уз рок свирке и маскенбале.

Дуж плаже која се простире на 3 километра дринске обале има неколико импровизованих објеката где може да се попије пиће и поједе риба. Домаћа кафа кошта 90 динара, сокови и пиво су по 140 динара, а порција рибе око 500 динара. Уз купање у чистој и смарагдној Дрини популарна је и одбојка на песку, а на плажи су често и риболовци.

ФОТО: Балкан трип/Ненад Хрнчић

На Жићиној плажи нема струје ни воде за пиће, а тоалети су пољски. Смештај на самој плажи није могућ, осим на дивље, у шаторима, али је зато Бања Ковиљача удаљене само 5 минута вожње колима.

До Жићине плаже из Београда се долази за два сата вожње, ауто-путем Београд-Рума, затим ка Шапцу и Лозници. Код Бање Ковиљаче се скреће десно ка Дрини, а до Жићине плаже води макадамски пут.

Извор: Балкан Трип

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.