Почетна » Економија » На левој обали Дунава у Београду је предвиђена изградња новог насеља

На левој обали Дунава у Београду је предвиђена изградња новог насеља

На Палилули у Београду, у плану је формирање новог насеља са привредном зоном, где је планирана изградња привредно-стамбених комплекса на површини од 297 хектара.

Према ПДР нацрту простора између СМТ Панчевачки пута, канал 5-39 и пруге Београд-Панчево, који је Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове ставио на јавни увид, за стамбена насеља предвиђено је скоро 80 ​​ха. 36 ха за комерцијалне објекте, 46 ха за привредне зоне и још 32 ха за привредне паркове.

Овим планом је предвиђено да се на овој локацији изгради 2.045 станова за 7.874 становника, као и да се запосли 3.730 људи.

ПДР предвиђа изградњу предшколских установа, основних школа и установа примарне здравствене заштите. Наиме, за укупан број становника од око 7.600, како је наведено, потребно је обезбедити капацитет за покриће око 559 деце. За смештај деце предшколског узраста предвиђена су два комплекса предшколских установа максималног капацитета до 270 деце. За смештај деце школског узраста у основним школама предвиђен је један комплекс основних школа капацитета 720 ученика.

Како се наводи у документацији, у плану је и изградња железничких колосека који се одвајају од пруге Београд-Панчево, а који би служили за опслуживање планираног пристаништа на подручју Панчевачког рита.

Нацрт Плана детаљне регулације израдио је Урбанистички завод Београда по налогу Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Јавни увид ће трајати до 13. маја.

Извор: Е капија

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.