Почетна » Наука » Јутјуб представио нову функцију

Јутјуб представио нову функцију

Јутјуб је представио нову функцију која корисницима омогућава ремиксовање музичких спотова и њихово претварање у Шортсе.

Нова функција омогућава подешавања различитих параметара, од цијелог музичког видеа до креирања нечега потпуно јединственог. Ако ово подсјећа на ТикТок, разлога дефинитивно има.

Како би се користила нова функција, потребно је додирнути дугме “ремикс” на музичком видеу, након чега ће бити понуђене четири опције, „Sound“, „Green Screen“, „Cut“ и „Collab“, с тим да је могуће изабрати само једно од њих.

Алат „Sound“ “вади” звук и омогућава кориснику да га користи за властити Јутјуб Шортс. То је веома популарно на ТикТоку, а многи корисници синхронизују покрете усана са разним аудио исјечцима. Овај алат је доступан за сваки музички видео и већину пјесама које су аутоматски додате на платформу.

„Green Screen“ иде корак даље и претвара видео у позадину, уз коју корисник може плесати или радити нешто друго. Алат „Cut“ изрезује само клип од пет секунди из видеа, што се потом може додати у било који Шортс.

Коначно, функција „Collab“ креира „side-by-side“ видео, а то је заправо снимак корисника постављен уз оригинални садржај. Из Јутјуба кажу да је ово савршена опција када “ви и ваши пријатељи желите показати кореографију уз оригиналног извођача”.

Функција је већ доступна у мобилној апликацији, иако можда није стигла до свих корисника.

Да бисте провјерили, покрените апликацију, кликните на музички видео и потражите опцију “ремикс”. Треба рећи да су многе од ових функција већ доступне креаторима Шортса, али не у једном практичном табу.

Извор: АТВ

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.