Почетна » Геоаналитика » Амерички новинар Такер Карлсон урадио интервју века са Путином

Амерички новинар Такер Карлсон урадио интервју века са Путином

Амерички новинар Такер Карлсон потврдио је да је дошао у Москву због планираног интервјуа са руским председником Владимиром Путином. „Тренутно сам у Москву. Овде сам због интервјуа са руским председником Владимиром Путином. То радимо зато што је то наш посао. Ми се бавимо новинарством. Наша дужност је да информишемо људе“, рекао је Карлсон у видео-снимку објављеном на друштвеној мрежи X.

Он је додао да је рат у Украјини „људска катастрофа“ у којој је побијена читава генерација Украјинаца, међутим истакао је да већина Американаца није довољно обавештена о том сукобу.
Карлсон се већ неколико дана налази у Русији, али и поред писања медија да је тамо због планираног интервјуа са Путином, до данас се није оглашавао тим поводом.

Његова посета Русији наишла је на критике великог броја западних медија и појединих политичара који су тражили да му се забрани улазак у САД.

Такер Карлсон је амерички конзервативни коментатор и популарни водитељ телевизијског разговорног шоуа, познат по томе што је помогао да се далеко десне ставове и речник уведу у главни ток америчке политике. Карлсон је био познат по својим екстремним позицијама о разним политичким и друштвеним питањима, по свом прихватању беле национализма, по својој подршци ауторитарним лидерима других земаља и по свом редовном ослањању на спорне или заблудне тврдње, укључујући безосноване теорије завере. Преко својих телевизијских наступа и својих писања, он је имао необичан утицај на републиканског председника Доналда Трампа, који је био редован гледалац Карлсоновог шоуа Такер Карлсон Тонаит, који се емитовао на Фокс Њуз каналу од 2016. до 2023. године.

Такер Карлсон је рођен 1969. године у Сан Франциску, Калифорнији, као најстарије од двоје деце Ричарда Ворнера Карлсона, медијског извршног директора, и Лисе МакНир Ломбарди Карлсон, уметнице. Када је Такер имао шест година, његова мајка је напустила породицу; она се касније населила у Француској, где је умрла 2011. године. Такер и његов брат Бакли је никада више нису видели. Након развода њихових родитеља, дечаци су се селили са својим оцем у Ла Хоју, Калифорнију, где су обојица похађали основну школу. Када је Такер имао 10 година, његов отац се оженио Патрициом Свансон, чија је породица била власник компаније за храну Свансон. Такер и Бакли су завршили средњу школу у Сент Џорџес Скул, приватној интернатској школи у Род Ајленду. Тамо је Такер упознао своју будућу жену Сусан Андревс, такође ученицу и кћерку директора школе. Такер је конкурисао за упис на неколико престижних универзитета, али је одбијен. Уз помоћ свог будућег таста, он је на крају био примљен на Тринити колеџ у Хартфорду, Конектикату.

По дипломирању на Тринити колеџу 1991. године, Карлсон је покушао да се придружи Централној обавештајној агенцији (ЦИА), али је одбијен. Он је тада започео своју каријеру у новинарству и телевизији, радећи за разне часописе и медијске куће. Он је постао познат по свом учешћу у политичким дебатама на ЦНН-у, ПБС-у и МСНБЦ-у, пре него што се придружио Фокс Њуз 2009. године.

У октобру 2023. године, он је изненада напустио Фокс телевизију због непомирљивих разлика са управом. Он је објавио да ће покренути своју сопствену емисију на друштвеној платформи X, која је позната по свом независном и алтернативном приступу медијима. Његове емисије на платформи X су врло популарне код његових пратилаца, али и врло критиковане код његових противника. Он наставља да износи своје мишљење о разним актуелним догађајима и иде корак напред као што је овај интервју са председником Русије Владимиром Путином

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.