Почетна » Спорт » WADA поднела жалбу против Јаника Синера због допинга

Италијан суочен са могућом суспензијом од једне до две године

WADA поднела жалбу против Јаника Синера због допинга

Светска антидопинг агенција (WADA) је у суботу саопштила да је поднела жалбу Суду за спортску арбитражу (CAS) у случају првог тенисера света Јаника Синера (23).

„WADA тражи период забране такмичења од једне до две године,“ наводи се у саопштењу након што је Италијан два пута био позитиван на забрањену супстанцу клостебол у марту, али му је дозвољено да настави да игра.

Синер негира кривицу

Синер, који је недавно освојио US Open и тренутно се такмичи у Пекингу, доследно негира било какву кривицу.

ITIA прихвата објашњење

Прошлог месеца, Међународна агенција за интегритет тениса (ITIA) саопштила је да је Синер ослобођен било какве кривице након што је два пута био позитиван раније у сезони.

ITIA је прихватила његово објашњење да је дрога ушла у његов организам када је његов физиотерапеут користио спреј који је садржи за лечење посекотине, а затим му пружио масажу и спортску терапију.

WADA улаже жалбу CAS-u

Глобално тело за борбу против допинга је у свом саопштењу навело да је уложило жалбу на пресуду CAS-у, највишем спортском суду, у четвртак.

„WADA сматра да налаз ‘без кривице или немара’ није био исправан према примењивим правилима,“ наводи се.

WADA не тражи додатно поништавање резултата

Додаје се: „WADA не тражи поништавање било којих резултата, осим оних који су већ поништени од стране првостепеног суда.

„С обзиром да је овај случај сада пред CAS-ом, WADA неће давати даљи коментар у овом тренутку.“

Клостебол је анаболички агенс који је забрањен у сваком тренутку од стране WADA.

Извор: AFP, Flashscore.com

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.