Почетна » Спорт » Шпанија преко Француске у финале ЕП

Спектакуларно полуфинале Еура

Шпанија преко Француске у финале ЕП

Репрезентација Шпаније пласирала се у финале Европског првенства победом над Француском 2-1.

Утакмица између Шпаније и Француске оправдала је очекивања и епитет да је реч о “финалу пре финала”. Гледаоци су су могли уживати у брзом, отвореном и квалитетном фудбалу на обе стране терена.

А да ће тако бити, видело се већ у првих 10 минута. Прво је Фабиан Руиз у 5. минути промашио стоодстотну шансу, а три минуте касније Француска је повела. Сјајан центаршут Мбапеа одлично је испратио Коло Муани и угурао лопту иза леђа Унаи Симона.

Шпанија је наставила да игра офанзивно, али није проналазила пут до гола. А онда бомба у 21. минути – млади Јамал упутио је пројектил са 25 метара за изједначење. Овим голом, Ламине Јамал постао је најмлађи стрелац на Европским првенствима.

Није Шпанија дуго чекала на ново радовање. У 25. минути у шеснаестерцу сјајно се снашао Дани Олмо, упутио одличан шут који је у мрежу скренуо Жил Кунде.

Остатак утакмице протекао је у тактичком надмудривању два тренера, али није било много прилика. Шпанци су чували резултат, те су претили из контри.

Посљедњих 10 минута Французи су бацили све карте у напад. Мбапе се у 86. нашао у феноменалној шанси, али пребацио је лопту високо преко гола. Међутим, Шпанија је до краја стрпљивом игром сачувала свој гол и отишла у финале европског шампионата.

У финалу Еура чекају бољег из меча Енглеска – Холандија, који се игра сутра од 21 час.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.